Εικόνα γηπέδου στο Κοινοβούλιο

Εικόνα γηπέδου στο Κοινοβούλιο

2' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χαρακτηριστικά ενδοκυβερνητικού ρήγματος, αλλά και διαστάσεις προειδοποίησης για εθνικό διχασμό, προσέλαβε χθες στη Βουλή η, με αφορμή τις εξελίξεις στον χώρο του ποδοσφαίρου, εντονότατη συζήτηση επίκαιρων ερωτήσεων προς τον υφυπουργό Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδη. Ο διάλογος ερωτώντων βουλευτών –του συγκυβερνώντος από τους ΑΝΕΛ Γ. Λαζαρίδη και του Κεντρώου Αρ. Φωκά– με τον υφυπουργό προσέλαβε μάλιστα τέτοιες διαστάσεις, που ανάγκασε τον προεδρεύοντα Νικ. Κακλαμάνη να προβεί σε παρατηρήσεις: «Δεν θα κάνουμε τη Βουλή Τούμπα» είπε, αναφερόμενος στο γήπεδο του ΠΑΟΚ.

Οι δύο βουλευτές με τις τοποθετήσεις τους τάχθηκαν ενθέρμως τόσο υπέρ της συγκεκριμένης ομάδας της Θεσσαλονίκης όσο και του προέδρου της ΠΑΕ Ιβάν Σαββίδη, με τον κ. Λαζαρίδη να προκαλεί αίσθηση, καθώς όχι μόνο στράφηκε προσωπικά κατά του κ. Βασιλειάδη, αλλά και έκανε λόγο έως και για πρόκληση εθνικού διχασμού εξαιτίας των κυβερνητικών πολιτικών.

«Προσέξτε, γιατί αυτοί οι αριθμοί δείχνουν ότι επί υπουργίας δικής σας ταυτίζεστε εσείς με τις μελανότερες σελίδες του ποδοσφαίρου στη Μακεδονία. Καταντήσατε τη Μακεδονία να εκπροσωπείται μόνο από μια ομάδα και προσπαθείτε να πλήξετε και αυτήν. Δηλαδή, τόσο πολύ φοβάται το αθηνοκεντρικό σύστημα τις ομάδες της Μακεδονίας», είπε σε υψηλότατους τόνους ο βουλευτής των ΑΝΕΛ. Και αφού πρόσθεσε απευθυνόμενος στο μέλος της κυβέρνησης την οποία στηρίζει, «προσέξτε, γιατί αυτές οι πολιτικές διχάζουν την Ελλάδα, δεν ενώνουν την Ελλάδα», κατηγόρησε τον κ. Βασιλειάδη λέγοντας ότι λαμβάνει θέσεις υπέρ του Ολυμπιακού.

«Κύριε Λαζαρίδη, ειλικρινά θα σας απαντούσα ήρεμος και θα προσπαθήσω να κρατήσω την ψυχραιμία μου για το τελευταίο εμετικό και άθλιο σχόλιό σας. Εγώ είμαι Ολυμπιακός και είμαι persona non grata στον Πειραιά, αλλά θα κάνω αυτό που πρέπει», απάντησε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός Αθλητισμού.

«Mαγκιές»

Νωρίτερα, ο έτερος ερωτών βουλευτής της Ενωσης Κεντρώων, με ένταση στη φωνή του, μιλούσε για «Τούμπα-εκκλησία», ανέλυε καρέ καρέ γεγονότα στο γήπεδο του ΠΑΟΚ, μίλησε για «μαγκιές του κ. Σαββίδη» στο παρελθόν και τόνισε ότι ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας έχει προσφέρει στη χώρα με επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας.

«Μου λέτε για τον κ. Σαββίδη. Πραγματικά επένδυσε. Είπε κανείς ότι δεν έχει επενδύσει ο κ. Σαββίδης; Το ότι επένδυσε σημαίνει ότι εάν κάνει κάτι το οποίο είναι έκνομο, θα πετάξουμε αετό;», σχολίασε ο κ. Βασιλειάδης, ενώ σε άλλο σημείο στράφηκε κατά των παραγόντων όλων των ΠΑΕ: «Ολοι οι παράγοντες των ομάδων είναι προβληματικοί. Εάν δεν το παραδεχθούμε όλοι, εάν δεν παραδεχθούμε ότι όλοι –όλοι!– λειτουργούν με εσφαλμένο τρόπο –γιατί το μόνο που ενδιαφέρει όλους είναι να κερδίσουν με κάθε κόστος ο ένας τον άλλον– δεν προσφέρουμε υπηρεσίες», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο κ. Βασιλειάδης σημείωσε: «Η δαμόκλειος σπάθη του Grexit επικρέμαται πάνω από το κεφάλι του ελληνικού ποδοσφαίρου και επικρέμαται όχι από λάθη ή αβλεψίες της πολιτείας, αλλά επειδή οι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, οι παράγοντες του ποδοσφαίρου, δεν ενδιαφέρονται γι’ αυτό και αντί εμείς ως πολιτικό σύστημα εν συνόλω να τους φέρουμε ενώπιον των ευθυνών τους, καθόμαστε και σχολιάζουμε δικαστικές αποφάσεις».

Στα αξιοσημείωτα είναι πως ο κ. Κακλαμάνης αναγκάστηκε σε κάποια στιγμή –εξαιτίας της τροπής που έδειχνε να προσλαμβάνει κάποια στιγμή η αντιπαράθεση– να παρατηρήσει: «Κύριοι συνάδελφοι, ο χώρος της Βουλής είναι ο χώρος της ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Δεν είναι ο χώρος της ελεύθερης διακίνησης ύβρεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή