Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής έχει τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα

Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής έχει τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα

2' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Εμείς βαδίζουμε στη δική μας λεωφόρο, έχουμε το δικό μας γαλαξία. Ζητάμε τη δύναμη από τους πολίτες για να επιβάλλουμε τη συνεννόηση. Γι αυτό δεν θα πάψουμε να προβάλλουμε το πλαίσιο της εναλλακτικής μας, προοδευτικής πρότασης διακυβέρνησης που μπορεί να εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα και την ανασυγκρότηση της χώρας», δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, στη σημερινή δευτερολογία της που έκλεισε το Ιδρυτικό Συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής, θέλοντας να ξεκαθαρίσει τη στάση του νέου κόμματος απέναντι στις προσπάθειες προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Στρέφοντας τα βέλη της τόσο κατά της κυβέρνησης όσο και κατά της αντιπολίτευσης, η κ. Γεννηματά υπενθύμισε πως «οι πλατείες και τα Ζάππεια κάλυψαν τους πραγματικούς υπεύθυνους του εκτροχιασμού της οικονομίας, υπονόμευσαν τις προσπάθειες και κράτησαν την Ελλάδα 8 χρόνια μέσα στην κρίση», τονίζοντας ότι η ακραία πόλωση και ο διχασμό μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων βάζει εκ νέου σε κίνδυνο την εθνική προσπάθεια της χώρας.

Έπειτα, η επικεφαλής του νέου κομματικού φορέα προέταξε 12 + 1 κρίσιμα ζητήματα για την πορεία της χώρας, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, τα οποία θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως ένα πλαίσιο προοδευτικής προγραμματικής συμφωνίας. Ενδεικτικά, μίλησε για «την ανάγκη υιοθέτησης εθνικής γραμμής για την οριστική και ασφαλή έξοδο από την κρίση», μέσω της ελάφρυνσης του χρέους και της μείωσης του στόχου για τα πρωτογενή πλεονάσματα, υποστήριξε «την αλλαγή του παραγωγικού και του αναπτυξιακού μοντέλου της χώρας» και τάχθηκε υπέρ ενός σταθερού φορολογικού συστήματος. Επιπλέον, τάχθηκε υπέρ της αποτελεσματικής αξιοποίησης του ΕΣΠΑ  και της προστασίας της Α' κατοικίας, της μετατροπής του υπερταμείου από ταμείο εκχώρησης σε ταμείο αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, της στήριξης και ενίσχυσης της ελληνικής αγροτικής παραγωγής, της αποκομματικοποίησης του κρατικού μηχανισμού, της μεταρρύθμισης του κοινωνικού κράτους, της ενίσχυσης των πολιτικών για την ένταξη των ανέργων, της αναβάθμισης του εκπαιδευτικού συστήματος,  της ενίσχυσης των θεσμών της δημοκρατίας και του κράτους δικαίου, καθώς και της γενικότερης στήριξης της νέας γενιάς. 

Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ γνωστοποίησε πως μετά τη λήξη του συνεδρίου το Κίνημα Αλλαγής θα τεθεί σε εκλογική ετοιμότητα, τονίζοντας πως η χώρα έχει ήδη εισέλθει στην προεκλογική περίοδο. «Τα σύννεφα πάνω από την χώρα έχουν πυκνώσει, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ αγκομαχεί κάτω από το βάρος των προβλημάτων και των εσωτερικών της αντιθέσεων, πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Ανά πάσα στιγμή», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, η κ. Γεννηματά προανήγγειλε πως το πέρας του συνεδρίου θα ακολουθήσει η οργανωτική ανασυγκρότηση του κόμματος, υπογραμμίζοντας ότι «όλα γίνονται με τη σειρά τους και στην ώρα τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή