Σπυράκη: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και τελειώνει

Σπυράκη: Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή και τελειώνει

2' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή. Η κυβέρνηση τελειώνει. Ο μοναδικός συνεκτικός ιστός που υπάρχει γύρω από αυτή την κυβέρνηση δεν είναι άλλος από την παραμονή στην εξουσία. Για αυτό μένουν. Ξεχνούν κάθε διαφορά και μένουν μαζί αγκαλιασμένοι εκεί», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ Μαρία Σπυράκη επισημαίνοντας πως «ο κ. Καμμένος θυμώνει και ξεθυμώνει μπροστά στην προφανή ανάγκη του να έχει ασυλία, μπροστά στην προφανή ανάγκη του να μείνει στην καρέκλα. Και ο κ. Τσίπρας αφήνει το κόμμα του και βουλευτές του και στελέχη του να θυμώνουν και να καταγγέλλουν τον κ. Καμμένο».

Η εκπρόσωπος της ΝΔ, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, είπε πως «προφανώς, δεν διαλύει αυτή τη συμμαχία μπροστά στην προφανή ανάγκη του να μείνει γαντζωμένος στην καρέκλα του».

Σύμφωνα με την κ. Σπυράκη, υπάρχει μια κυβέρνηση που φεύγει και υπάρχει και μια κυβέρνηση που έρχεται, επισημαίνοντας πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας χθες τους νέους αναφέρθηκε στην κατάργηση του χαμηλότερου κατώτατου μισθού για τη νεολαία, που σήμερα είναι 510 ευρώ, δεσμευόμενος να γίνει 586 ευρώ, στην αύξηση του αφορολογήτου κατά 1000 ευρώ για κάθε παιδί, στην ανάγκη κατάργησης των νόμων Φίλη, Γαβρόγλου, Μπαλτά, αλλά και στη δέσμευση πως θα σταματήσουν τα πανεπιστήμια να είναι άντρα παραβατικότητας και θα είναι σημεία δημιουργίας.

Αναφερόμενη στον Ιβάν Σαββίδη, η κ. Σπυράκη τόνισε πως η κυβέρνηση αγκάλιασε τον συγκεκριμένο επιχειρηματία.

«Γιατί η κυβέρνηση δεν φρόντισε να αγκαλιάσει τη νομιμότητα και να την εφαρμόσει. Διότι η κυβέρνηση, τώρα που είδε το πιστόλι μέσα στο γήπεδο, αποφάσισε να πάρει αποστάσεις. Είναι πολύ σαφές -και με βάση τα δημοσιεύματα που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο- ότι εδώ υπάρχει εκλεκτική συγγένεια. Ότι οι συγκεκριμένοι επιχειρηματίες κινήθηκαν με βάση οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου για να ενεργοποιηθούν σε Μέσα Ενημέρωσης, σε ποδοσφαιρικές ομάδες και σε μηχανισμούς επιρροής. Ο κ. Μητσοτάκης ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου και έχει δώσει δείγμα γραφής για τη δουλειά του. Ως νέος αρχηγός δεν έχει ανοίξει κανέναν λογαριασμό με καμία διαπλοκή. Η δέσμευσή του είναι η εφαρμογή των κανόνων, της νομιμότητας και ενός επενδυτικού περιβάλλοντος, όπου θα υπάρχει σεβασμός στον επενδυτή. Αλλά και ο επενδυτής δεν θα έχει καμία ειδική μεταχείριση. Δεν θέλουμε επενδυτές με κουμπούρια. Θέλουμε ανθρώπους που θα βάλουν τα λεφτά τους στην Ελλάδα σε ένα περιβάλλον ασφάλειας Δικαίου, με σταθερό φορολογικό σύστημα και ευνοϊκές ρυθμίσεις για εκείνους που δημιουργούν θέσεις εργασίας», δήλωσε.

Όσον αφορά τα ελληνοτουρκικά, η κ. Σπυράκη είπε πως αυτό που κυρίως έχει σημασία είναι να έχουμε μια στιβαρή εθνική ηγεσία απέναντι στην κλιμακούμενη οξύτητα, που προκαλεί η Τουρκία.

«Καταφεύγει σε πειρατικές συμπεριφορές, καταφεύγει σε συμπεριφορές που δείχνουν πρόθεση να αλλάξουν το status quo στο Αιγαίο. Απέναντι σ' αυτό, η Νέα Δημοκρατία ζητά υπευθυνότητα, σοβαρότητα και κυρίως υπενθυμίζει ότι δεν θα πρέπει να υποτιμούμε γεγονότα σαν αυτό της σύλληψης των δύο αξιωματικών μας», δήλωσε η εκπρόσωπος της ΝΔ.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT