Συγχαρητήρια Παυλόπουλου στον Σι Τζινπίνγκ και τον Πούτιν για την επανεκλογή τους

Συγχαρητήρια Παυλόπουλου στον Σι Τζινπίνγκ και τον Πούτιν για την επανεκλογή τους

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

 

Με την ευκαιρία της επανεκλογής τους, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ.Προκόπης Παυλόπουλος απέστειλε συγχαρητήρια τηλεγραφήματα στον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας κ. Σι Τζινπίνγκ, καθώς και στον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν επανεξελέγη στην προεδρία της Ρωσίας με μια άνευ προηγουμένου νίκη στα περισσότερα από 18 χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, συγκεντρώνοντας το 76,7% των ψήφων, σύμφωνα με τα σχεδόν οριστικά αποτελέσματα που δημοσιεύθηκαν σήμερα.

Ο Πούτιν, που βρίσκεται στο τιμόνι της Ρωσίας από το 1999, είτε ως πρόεδρος είτε ως πρωθυπουργός, θα παραμείνει στο Κρεμλίνο για τέταρτη θητεία, την τελευταία του βάσει του ρωσικού Συντάγματος, έως το 2024, όταν θα γιορτάσει τα 72 του χρόνια.

Ο Σι Τζινπίνγκ επανεξελέγη, όπως αναμενόταν, ομόφωνα από το κινεζικό κοινοβούλιο πρόεδρος της Κίνας για δεύτερη πενταετή θητεία.

Λιγότερο από μία εβδομάδα μετά την κατάργηση του ανώτατου ορίου των δύο πενταετών θητειών για τον Κινέζο πρόεδρο, που ενέκρινε το κοινοβούλιο, ο 64χρονος Σι εκλέχθηκε ομόφωνα από τους σχεδόν 3.000 αντιπροσώπους που ήταν παρόντες στην ετήσια σύνοδο του Εθνικού Λαϊκού Κογκρέσου (NPC).

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή