Μπακογιάννη: Απογοητευτική η στάση της διεθνούς κοινής γνώμης και της ΕΕ για τους δύο στρατιωτικούς

Μπακογιάννη: Απογοητευτική η στάση της διεθνούς κοινής γνώμης και της ΕΕ για τους δύο στρατιωτικούς

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Απογοητευτική» έκρινε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, τη στάση της διεθνούς κοινής γνώμης και την Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναφορικά με τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Τουρκίας,

«Είναι εξαιρετικά απογοητευτική η στάση της διεθνούς κοινής γνώμης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Οπως και γενικότερα όλες οι διεθνείς οργανώσεις. Αυτό που έκανε η Τουρκία και αυτό που δηλώνει ότι θα κάνει περαιτέρω, ότι θα αλλάξει τα σύνορα της Συρίας, είναι η πρώτη ευθεία καταπάτηση της συνθήκης της Λωζάνης» ανάφερε χαρακτηριστικά η Ντόρα Μπακογιάννη και συνέχισε:

«Χρειάζεται το σύνολο των προσπαθειών μας πρωτίστως για να έρθουν πίσω οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί και δεύτερον για να μειωθεί και να αποκλιμακωθεί η ένταση στο Αιγαίο. Αυτοί είναι οι δύο στόχοι που πρέπει να έχει η κυβέρνηση. Για να τους πετύχει χρειάζεται ενότητα του πολιτικού λόγου της κυβέρνησης και όχι διγλωσσίες γιατί η διγλωσσία δεν κρύβει μόνο έλλειψη ταύτισης απόψεων αλλά και διαφορετική ανάλυση των δεδομένων, άρα είναι άκρως προβληματική όταν εμφανίζεται σε επίπεδο ελληνικής κυβέρνησης. Καλό είναι να σοβαρευτούμε και να καταλάβουμε ότι με αυτά τα πράγματα δεν μπορούμε να παίζουμε».

Αναφορικά με το Σκοπιανό τόνισε μιλώντας στον Real Fm ότι «ο τρόπος με τον οποίο εκκίνησε η διαπραγμάτευση του ονοματολογικού δεν είχε πολλές πιθανότητες επιτυχίας. Χωρίς ενιαία κυβερνητική γραμμή, χωρίς ενιαίο εθνικό μέτωπο, χωρίς να θέσουμε το σύνολο του πακέτου, δεν δημιουργούσαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για να επιλυθεί. Μην υποτιμάτε το blame game, διατρέχουμε κίνδυνο να μην κλείσει και να φορτωθούμε εμείς την ευθύνη».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή