Σε εκλογική ετοιμότητα η Ν.Δ.

Σε εκλογική ετοιμότητα η Ν.Δ.

2' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σκληρή επίθεση σε όλα τα μέτωπα, στην οποία δόθηκε ιδιαίτερο βάρος στους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα, όπου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι «λίγη» και άρα «επικίνδυνη», ήταν το βασικό στίγμα τις χθεσινής παρέμβασης του Κυρ. Μητσοτάκη ενώπιον των γαλάζιων τομεαρχών, απ’ όπου δεν έλειψαν οι αιχμές για τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, καθώς ο πρόεδρος της Ν.Δ. μίλησε για την «Αριστερά του κ. Τσίπρα που δεν γνωρίζει τι ποιεί η Δεξιά του κ. Καμμένου». Την ίδια ώρα, επανέλαβε ότι «οι κάλπες έρχονται», θέτοντας τομεάρχες και κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα.

Το ζήτημα, εξάλλου, των δύο στρατιωτικών, το οποίο αποτέλεσε την αιχμή του δόρατος της κριτικής του, αναμένεται να θέσει ο κ. Μητσοτάκης και σήμερα στη Σύνοδο του ΕΛΚ. «Η κυβέρνηση αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι ανίκανη να χειριστεί τις σχέσεις με την Τουρκία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι (μετά τα Ιμια και τον Εβρο) έριξε δημοσίως λάδι στη φωτιά και τώρα «παρασκηνιακά προσπαθεί να τη σβήσει». «Κάποιοι φρόντισαν όχι μόνο να μας γονατίσουν οικονομικά, αλλά να μας βάλουν στη γωνία στα εθνικά θέματα», υπογράμμισε, ενώ αναφερόμενος στη σχέση των κ. Τσίπρα-Καμμένου, μίλησε για «λάσπη» που έχτισε «την παράγκα της σχέσης τους». Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την ανησυχία του για τους δύο Ελληνες και απηύθυνε μήνυμα προς την Τουρκία ότι η συνέχιση της κράτησής τους «απειλεί να δηλητηριάσει την πιο σημαντική κατάκτηση των τελευταίων δεκαετιών ως προς τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη σταδιακή προσέγγιση μεταξύ των δύο λαών». Επίθεση εξαπέλυσε στην κυβέρνηση και για την οικονομία, επαναλαμβάνοντας ότι καθαρή έξοδος δεν υπάρχει. «Είναι άλλο ένα βρώμικο ψέμα για να χρυσώσουν το χάπι των μέτρων που έρχονται», σημείωσε, ενώ επανέλαβε την εκτίμησή του ότι οι κάλπες έρχονται, ζητώντας από το κόμμα να βρίσκεται σε πολιτική και οργανωτική ετοιμότητα και από τους τομεάρχες να προετοιμάσουν την «επόμενη μέρα», ο καθένας στο αντικείμενό του.

Στη συνεδρίαση που ακολούθησε έγινε αναλυτική συζήτηση για τη στάση της Τουρκίας. «Εχουμε αποδείξει διαχρονικά υπευθυνότητα στον χειρισμό των εθνικών θεμάτων και αυτό μας αναγνωρίζεται από την κοινωνία. Δεν έχουμε παραφωνίες στον δημόσιο λόγο μας. Πρέπει να είμαστε μετρημένοι και σοβαροί, καθώς ό,τι λέμε ακούγεται και εκτός Ελλάδας», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος της Ν.Δ. όταν έκλεισαν οι κάμερες. Ο Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι «η Τουρκία παραμένει ένα μεγάλο ερώτημα για όλο τον κόσμο, καθώς είναι πλέον ένας απρόβλεπτος σύμμαχος και εταίρος της Δύσης». Πρόσθεσε δε, ότι «απαιτείται ενίσχυση των συνεργασιών με περιφερειακές χώρες, επιχειρησιακή ετοιμότητα και αξιοποίηση των παραδοσιακών συμμάχων της χώρας». Παίρνοντας τη σκυτάλη η Ντόρα Μπακογιάννη εκτίμησε ότι «ποτέ τα τελευταία 20 χρόνια δεν ήταν χειρότερα τα πράγματα στη σχέση μας με την Τουρκία», ενώ σημείωσε ότι η κυβέρνηση «υποτίμησε την εσωτερική μετάλλαξη της Τουρκίας» και τόνισε ότι η Ν.Δ. δεν πρέπει να παρασύρεται από κορώνες. Τόσο ο κ. Κουμουτσάκος όσο και η κ. Μπακογιάννη συμφώνησαν ότι το Σκοπιανό βρίσκεται πιο κοντά σε αδιέξοδο παρά σε συμφωνία. Ο Β. Κικίλιας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το ότι η Τουρκία θα αποκτήσει σύντομα αυτόνομη αμυντική βιομηχανία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή