Φίλης: Δεν συνομιλεί με τον Θεό ο πρόεδρος του ΣτΕ…

Φίλης: Δεν συνομιλεί με τον Θεό ο πρόεδρος του ΣτΕ…

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνέχεια στην αντιπαράθεση της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ με το Συμβούλιο της Επικρατείας έδωσε ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ1 για την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ που έκρινε αντισυνταγματικές τις αλλαγές που ο ίδιος είχε προωθήσει στο μάθημα των Θρησκευτικών, υποστήριξε ότι η απόφαση ήταν ουσιαστικά «εκτός Συντάγματος» καθώς «το Σύνταγμα μιλάει για ελεύθερη θρησκευτική συνείδηση» και ότι «η πλειοψηφία των Ελλήνων πιστεύει ότι το σχολείο δεν πρέπει  να είναι κατηχητικό». 

«Το ΣτΕ το σεβόμαστε, πρέπει κι αυτό όμως να σέβεται το Σύνταγμα. Καμία απόφαση δεν είναι υπεράνω κριτικής. Δεν συνομιλεί με τον Θεό ο κύριος Σακελλαρίου, ο πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναρωτήθηκε, μάλιστα, «είναι δυνατόν το Σύνταγμα να έχει αναφορά στην Αγία Τριάδα στην επικεφαλίδα του.  Αυτό είναι κατάλοιπο άλλης εποχής που γινόταν αναφορά στον Βασιλέα», σχολίασε.

Αναφερόμενος σε όσα είχαν συμβεί και οδήγησαν στην αποπομπή του από τη θέση του υπουργού Παιδείας ο κ. Φίλης είπε ότι τότε «ο πρωθυπουργός έκανε την επιλογή του που υπαγόρευσε δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος» προσθέτοντας ότι «η κυβέρνηση ήθελε τότε μια ηρεμία σε σχέση με την Εκκλησία» και άφησε αιχμές για την κυβερνητική πολιτική λέγοντας: «Σε άλλες περιπτώσεις έχουμε το άλλοθι της Τρόικας, δεν μπορούμε να έχουμε το άλλοθι του Ιερώνυμου στην Ελλάδα».

Μιλώντας για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο κ. Φίλης είπε ότι «η γραμμή διατυπώνεται από τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εξωτερικών και ότι όλοι οι άλλοι εκφράζουν προσωπική άποψη».

Εξέφρασε πάντως τη βάσιμη ελπίδα ότι οι δύο στρατιωτικοί θα επιστρέψουν σύντομα στη χώρα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή