Μπαλαούρας: Μειωμένη κατά 70% η σύνταξή μου

Μπαλαούρας: Μειωμένη κατά 70% η σύνταξή μου

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εκ νέου αήθη επίθεση στο πρόσωπό του με αφορμή δημοσίευμα στο οποίο αναφέρεται ότι ο ίδιος ευνοήθηκε από διάταξη για τους συνταξιούχους της ΤτΕ κάνει λόγο ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μάκης Μπαλαούρας.

Οπως εξηγεί σε σχετική ανακοίνωση «συνταξιοδοτήθηκε από την ΤτΕ και έλαβε την σύνταξή του το 2010, ενώ στις 7.5.2015, λόγω της εκλογής του στη Βουλή, και με αναδρομικότητα από την ημέρα εκλογής του, εξεδόθη απόφαση αναθεώρησης της κύριας σύνταξής του και του περικόπηκε το 70% αυτής, όπως προβλέπει το άρθρο 8 του ν.2592/1998».

Διευκρινίζει επίσης ότι «η μη εφαρμογή των περικοπών του Ν. 4387 / 2016 στις συντάξεις των συνταξιούχων της ΤτΕ που συνεχίζουν να εργάζονται, λόγω του ότι η ίδια η ΤτΕ έχει την υποχρέωση καταβολής των μισθών και των συντάξεων του προσωπικού της, σε αντίθεση με τους Φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης του ΕΦΚΑ, τη σύνταξη των οποίων εγγυάται το Ελληνικό Κράτος, δεν αφορά τη δική του σύνταξη».

Επισυνάπτεται το κείμενο με την απάντηση του Μ. Μπαλαούρα.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΧΕΙΑ

/

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή