Αναστασιάδης: Στη Βάρνα θα δοκιμαστεί ο σεβασμός της Τουρκίας έναντι της Ε.Ε.

Αναστασιάδης: Στη Βάρνα θα δοκιμαστεί ο σεβασμός της Τουρκίας έναντι της Ε.Ε.

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατά την αυριανή Σύνοδο της Βάρνας θα δοκιμαστεί ο σεβασμός της Τουρκίας στις υποχρεώσεις έναντι της ΕΕ, περιλαμβανομένης και της Κυπριακής Δημοκρατίας, επεσήμανε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Από τη συμπεριφορά και τη στάση της Τουρκίας θα εξαρτηθούν πολλά, ανέφερε.

Σε δηλώσεις στους δημοσιογράφους, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Παναγίας Φανερωμένης, για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, ο Πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης σημείωσε ότι «επιβάλλεται με συνέπεια, με ενότητα, με στοχοπροσήλωση να επιτύχουμε την απελευθέρωση και τη δημιουργία ενός κράτους, που να συνάδει απόλυτα με τις ευρωπαϊκές αρχές, να διασφαλίζει τα ανθρώπινα δικαιώματα του συνόλου των πολιτών, να δημιουργεί ακριβώς εκείνες τις προϋποθέσεις, που μέσα από την ανεξαρτησία και την κυριαρχία του να παρέχει ασφάλεια προς όλους».

Για το θέμα της συνάντησης του με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, ο πρόεδρος Ν. Αναστασιάδης δήλωσε ότι έχει κάνει ξεκάθαρη τη δική του θέληση. «Δεν θα επαναλαμβάνω καθημερινά αυτά τα οποία έχω διαμηνύσει πολλάκις. Όταν και εφόσον είναι έτοιμος, εγώ είμαι πανέτοιμος», πρόσθεσε.

Τέλος, ο Κύπριος πρόεδρος επεσήμανε ότι η 25η Μαρτίου 1821 «ήταν η θεμέλιος μέρα για την απελευθέρωση της Ελλάδας και την εγκαθίδρυση του ελληνικού κράτους».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή