Sabah για Καμμένο: Η Αθήνα τροφοδοτεί την ένταση καθώς ο Ελληνας υπουργός απειλεί

Sabah για Καμμένο: Η Αθήνα τροφοδοτεί την ένταση καθώς ο Ελληνας υπουργός απειλεί

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις πρόσφατες δηλώσεις Καμμένου ανήμερα την 25η Μαρτίου αναφέρεται με δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Sabah. Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά το άρθρο πρόκειται για «προκλητικές δηλώσεις που θα μπορούσαν να ενισχύσουν περαιτέρω τις περιφερειακές εντάσεις».

«Όποιος αμφισβητήσει την εθνική μας κυριαρχία θα τον συντρίψουμε… Όσοι σκέφτονται μεγάλες Οθωμανικές αυτοκρατορίες να θυμούνται το 1821 και το πώς μια ψυχή, πώς ο ελληνικός λαός ενωμένος και δυνατός αντιμετώπισε και συνέτριψε την αυτοκρατορία είχε δηλώσει ο υπουργός Άμυνας», γράφει το δημοσίευμα ενώ συνεχίζει κάνοντας αναφορά και στην πρόσφατη τοποθέτηση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου.

«Πρόσφατα, ο Έλληνας Πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, προχώρησε σε παρόμοια απειλή, λέγοντας ότι η Ελλάδα θα κάνει ό, τι είναι απαραίτητο, όπως έκαναν οι πρόγονοί τους». Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συνεχίζει η τουρκική εφημερίδα, επέκρινε τις δηλώσεις του Παυλόπουλου σε επαρχιακό συνέδριο του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) πριν από δύο εβδομάδες.  «Όσοι θέλουν να φρεσκάρουν τη μνήμη τους θα πρέπει να δουν την πρόσφατη ιστορία τους και όσοι λένε μεγάλα λόγια θα πρέπει να διαβάσουν ένα καλό βιβλίο ιστορίας αντί για παραμύθια» είπε.

Η τουρκική εφημερίδα επικαλείται και δήλωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών ότι «ότι οι πρόσφατες ελληνικές απόπειρες είναι ανησυχητικές και πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ελάφρυνση των εντάσεων». «Οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των δύο χωρών εντείνονται» σχολιάζει η Sabah.

Μετά τις δηλώσεις του υπουργείου Εξωτερικών, ο πρωθυπουργός Mπιναλί Γιλντιρίμ δήλωσε ότι «θα ήταν πιο επωφελές να αποφύγουμε τις εντάσεις για να έχουμε καλύτερες διμερείς σχέσεις». «Σε αυτό το πλαίσιο, οι αρχηγοί ΓΕΕΘΑ των δύο χωρών θα συναντηθούν και θα συζητήσουν αμοιβαία τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι οι εντάσεις δεν θα κλιμακωθούν περαιτέρω» δήλωσε ο Γιλντιρίμ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή