ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πυρά» Βενιζέλου προς Γεννηματά για την πρωτοβουλία Αναθεώρησης του Συντάγματος

pyra-venizeloy-pros-gennimata-gia-tin-protovoylia-anatheorisis-toy-syntagmatos-2241213

Την πρωτοβουλία του Κινήματος Αλλαγής να αποστείλει πρόταση στον πρωθυπουργό, τους πολιτικούς αρχηγούς και τον Πρόεδρο της Βουλής για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες Αναθεώρησης του Συντάγματος από την παρούσα Βουλή, σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Ο κ. Βενιζέλος ερωτώμενος σχετικά τόνισε πως δεν ρωτήθηκε από το Κίνημα Αλλαγής για την εν λόγω πρωτοβουλία, η οποία οδηγεί σε «στρατηγική σύγχυση», καθώς την ώρα που βάλλεται η κυβέρνηση για την «επίθεση στους θεσμούς» το Κίνημα τείνει εμμέσως πλην σαφώς χείρα συνεργασίας στην Κυβέρνηση.

Ο πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης επικαλούμενος και την ιδιότητα του ως καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου έδειξε σαφώς την ενόχληση του για το γεγονός πως δεν ρωτήθηκε από την ηγεσία του κόμματος, όπως και ο κ. Λοβέρδος ο οποίος επίσης έχει την ιδιότητα του καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου. 

Παράλληλα ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογράμμισε ακόμα πως η βάση της παράταξης δεν επιθυμεί συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ κια εκείνον δεν τον αφορούν τα εσωτερικά του Κινήματος Αλλαγής αλλά η μεγάλη εικόνα, που είναι η χώρα και η εύρυθμη λειτουργία των Θεσμών και του Κράτους Δικαίου.