Στο βρετανικό κοινοβούλιο το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

Στο βρετανικό κοινοβούλιο το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το θέμα με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία έθεσε στο βρετανικό Κοινοβούλιο, μετά τη συνάντησή του με τον υφυπουργό Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, ο βουλευτής των Συντηρητικών και πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τις σχέσεις Ηνωμένου Βασιλείου-Ελλάδας, Αλμπέρτο Κόστα.

Κατά τη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων, μετά τη δήλωση της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι με θέμα την Εθνική Ασφάλεια και τη Ρωσία, ο κ. Κόστα αφού εξέφρασε την υποστήριξή του προς τη στάση της Βρετανίδας πρωθυπουργού έναντι της Ρωσίας, αναφέρθηκε στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία σημειώνοντας τα εξής:

«Νωρίτερα σήμερα συναντήθηκα με τον Έλληνα πρεσβευτή και τον υφυπουργό Εξωτερικών (Τέρενς Κουίκ) εδώ στη Βουλή με την ιδιότητά μου, του προέδρου της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για την Ελλάδα. Η Ελλάδα έδωσε την υποστήριξή της προς την πρωθυπουργό πριν λίγες μέρες, αλλά η Ελλάδα μου ζήτησε επίσης να θυμίσω στη Βουλή ότι, όταν οι φίλοι και σύμμαχοί μας μάς δίνουν την υποστήριξή τους, είναι επίσης σημαντικό, όπου αυτό είναι δυνατό, να τους υποστηρίζουμε κι εμείς ως προς τις ανάγκες τους σε θέματα ασφάλειας.

Αναφέρω σύντομα τη σύλληψη δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία και τα συνεχιζόμενα προβλήματα που έχουμε εκεί και ζητώ τόσο από τον υπουργό Εξωτερικών όσο και από την πρωθυπουργό να χρησιμοποιήσουν το βήμα τους στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και σε σχετικές συναντήσεις, ώστε να ενθαρρύνουν την Τουρκία να δράσει όπως αρμόζει σε τέτοια ζητήματα».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή