Στ. Θεοδωράκης: Οι 2,5 γραμμές της κυβέρνησης δυσκολεύουν την πατριωτική λύση

Στ. Θεοδωράκης: Οι 2,5 γραμμές της κυβέρνησης δυσκολεύουν την πατριωτική λύση

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για την αναγκαιότητα να εκμεταλλευτεί η Ελλάδα τη συγκυρία και να βρεθεί λύση στην ονομασία της πΓΔΜ έκανε λόγο ο Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στην παρουσίαση του βιβλίου του Νίκου Ι.Μέρτζου «Το Μακεδονικό» (Εκδόσεις Μίλητος), που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού για άλλη μια φορά επέκρινε την κυβέρνηση για τις «δυόμιση» – όπως είπε – γραμμές που ακολουθεί στη διαχείριση της υπόθεσης του Μακεδονικού.

Αναλυτικότερα, ανέφερε πως «η μια γραμμή είναι αυτή των διακηρύξεων του Πρωθυπουργού. Η άλλη γραμμή είναι του υπουργού Αμύνης και υπάρχει, ας μου επιτραπεί ο όρος, μια διαφορετική ‘’απόχρωση’’ του Υπουργού Εξωτερικών στην υπεράσπιση της πρωθυπουργικής γραμμής». Κάλεσε  την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τη θέση της στο τι διεκδικεί.

Επανέλαβε την πάγια θέση του Ποταμιού και του Κινήματος Αλλαγής στο ζήτημα λέγοντας ότι «δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε. Θέλουμε μία πατριωτική λύση που στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι η λύση της σύνθετης ονομασίας παράλληλα με δεσμεύσεις, με διεθνείς συμφωνίες, ώστε να μην υπάρχουν αλυτρωτικές αναφορές τόσο στο Σύνταγμα όσο και στα σχολικά βιβλία της γειτονικής χώρας».

Παράλληλα, ο Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τη στάση που έχει κρατήσει η εκκλησία στο ζήτημα των συλλαλητηρίων για τη «Μακεδονία» κάνοντας λόγο για δυσάρεστη έκπληξη εκ μέρους του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου  που έκανε μεταστροφή και ενώ τη μία στιγμή έλεγε «όχι στα συλλαλητήρια»,  την αμέσως επόμενη στιγμή έλεγε «ναι στα συλλαλητήρια».

Το βιβλίο παρουσίασαν, εκτός από τον Σταύρο Θεοδωράκη, οι κ.κ Νίκος Κοτζιάς και Ευάγγελος Βενιζέλος, παρουσία πλήθους κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή