Στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί το επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς

Στη Βουλή η τροπολογία που καταργεί το επίδομα ενοικίου σε εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη Βουλή κατατέθηκε το βράδυ της Τετάρτης η τροπολογία που θα καταργεί το επίδομα διαμονής για τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου που δεν έχουν την ιδιότητα του βουλευτή.

Η τροπολογία προβλέπει ότι η κατάργηση του μέτρου θα ισχύει αναδρομικά από την ημέρα που είχε τεθεί σε ισχύ ο νόμος (1/2/2015), καθιστώντας έτσι υποχρεωτική την επιστροφή των χρημάτων για όσους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς , αναπληρωτές ή υφυπουργούς είχαν λάβει τα σχετικά ποσά.

Η σχετική ρύθμιση είχε ψηφιστεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ το 2015, στη μνημονιακή σύμβαση που είχε υπογραφεί τότε, και προκάλεσε πρόσφατα θύελλα αντιδράσεων όταν αποκαλύφθηκε ότι η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου είχε κάνει χρήση του νόμου παρά το πλούσιο χαρτοφυλάκιο της ίδιας και του συζύγου της υπουργού Οικονομίας Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Η επίμαχη τροπολογία κατάργησης του μέτρου για τους εξωκοινοβουλευτικούς υπουργούς κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την κύρωση της σύμβασης του Συμβουλίου της Ευρώπης για την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών που ψηφίζεται από την Ολομέλεια σήμερα Πέμπτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή