Την κοινωνική συνεισφορά του ΟΠΑΠ εξήρε ο Προκόπης Παυλόπουλος

Την κοινωνική συνεισφορά του ΟΠΑΠ εξήρε ο Προκόπης Παυλόπουλος

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κοινωνική συνεισφορά του ΟΠΑΠ εξήρε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Πρ. Παυλόπουλος κατά τα εγκαίνια της ανακαινισμένης μονάδας ημερήσιας νοσηλείας και του χώρου αποστείρωσης του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία».

Προσφορά που μακάρι να βρει πολλούς περισσότερους μιμητές, ευχήθηκε ο κ. Παυλόπουλος.

Την κοινωνική συνεισφορά του ΟΠΑΠ εξήρε ο Προκόπης Παυλόπουλος-1
Την κοινωνική συνεισφορά του ΟΠΑΠ εξήρε ο Προκόπης Παυλόπουλος-2

«Η παρουσία μου εδώ σηματοδοτεί την εκ μέρους της Πολιτείας αναγνώριση, τέτοιου είδους πρωτοβουλιών σαν κι αυτή που έχει αναπτύξει ο ΟΠΑΠ. Είναι γνωστή η πολύπλευρη δραστηριότητά του στο πλαίσιο της εταιρικής υπευθυνότητας. Είμαι όμως εδώ, σε αυτήν ακριβώς την πτυχή της συνεισφοράς του ΟΠΑΠ, γιατί αγγίζει έναν πραγματικό πυλώνα του κοινωνικού κράτους: Αφορά την υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, και μάλιστα εκείνο το τμήμα της υγείας που αφορά τα παιδιά. Το πόσο η κρίση, η οποία έχει μαστίσει και μαστίζει ακόμα τον τόπο, έχει στοιχίσει στο κοινωνικό κράτος το γνωρίζουμε», υπογράμμισε εισαγωγικά ο Πρόεδρος και συνέχισε:

«Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες αναπληρώνουν τα κενά που εμφανίζει, εκ των πραγμάτων, η κρατική δραστηριότητα σε τόσο ευαίσθητους για την κοινωνική συνοχή τομείς. Ας μην ξεχνάμε, ιδίως σε ό,τι αφορά τα δύο Νοσοκομεία, το «Αγία Σοφία» και το «Αγλαΐα Κυριακού», ότι αυτή η δραστηριότητα για την προστασία του παιδιού και στα θέματα της υγείας του είναι συνταγματική επιταγή. Ρητά το Σύνταγμα επιβάλλει αυτή την υποχρέωση στο κράτος. Δυστυχώς, όπως είπα, λόγω της κρίσης, το κενό που δημιουργείται είναι μεγάλο. Και ευτυχώς που η ιδιωτική πρωτοβουλία έρχεται να αναπληρώσει αυτό το κενό».

Αυτό θέλω να σηματοδοτήσω», σημείωσε με έμφαση ο κ. Παυλόπουλος και κατέληξε: «Να παρακαλέσω τους υπευθύνους του ΟΠΑΠ, πέρα από τις ευχαριστίες, να συνεχίσουν αυτή τη σημαντική προσφορά στην ελληνική κοινωνία και ιδίως στα παιδιά. Και μακάρι, σας το λέω και το αισθάνομαι έτσι, μακάρι να υπάρξουν περισσότεροι μιμητές. Υπάρχουν βεβαίως. Μακάρι να υπάρξουν και άλλοι, πολλοί περισσότεροι».

Την κοινωνική συνεισφορά του ΟΠΑΠ εξήρε ο Προκόπης Παυλόπουλος-3

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή