Αρνηση Τουρκίας για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών

Αρνηση Τουρκίας για την αποφυλάκιση των δύο στρατιωτικών

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αρνητική ήταν για άλλη μία φορά η ετυμηγορία της τουρκικής Δικαιοσύνης έναντι του αιτήματος αποφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης. Χθες εκδικάστηκε η ένσταση που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο επί της αρχικής απόρριψης του αιτήματος αποφυλάκισης και απορρίφθηκε και αυτή. Ετσι, οι δύο στρατιωτικοί παραμένουν προφυλακισμένοι χωρίς κανείς να γνωρίζει για πόσο ακόμα. Σήμερα συμπληρώνονται 30 ημέρες κράτησής τους από τις τουρκικές αρχές χωρίς να έχει ορισθεί δικάσιμος και δίχως να τους έχουν απαγγελθεί κατηγορίες. Το δικαστήριο απέρριψε χθες την ένσταση, παραπέμποντας στο σκεπτικό με το οποίο έλαβε εξαρχής την απόφαση άρνησης της αποφυλάκισης και, σύμφωνα με τουρκικά μέσα, αυτό αφορά την ύπαρξη ισχυρών στοιχείων ότι έχουν διαπράξει αδίκημα που μπορεί να επισύρει ποινή φυλάκισης έως πέντε έτη. Και η χθεσινή απόφαση, όπως και η συνέχιση της παρελκυστικής τακτικής και των καθυστερήσεων στον χειρισμό της υπόθεσης, επιβεβαιώνει ότι η τουρκική πλευρά συνεχίζει σε σκληρή γραμμή και δεν είναι διατεθειμένη να χαμηλώσει τους τόνους.

Την ίδια στιγμή, με επίκεντρο την άσκηση «Πυρπολητής», που πραγματοποιήθηκε προχθές από τις ελληνικές Ενοπλες Δυνάμεις με σενάριο την ανακατάληψη βραχονησίδας, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης επιδόθηκαν σε ένα κρεσέντο επιθετικών σχολίων, κατηγορώντας την Ελλάδα για προκλητικότητα. Μάλιστα, τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα μετέδωσαν την είδηση για την άσκηση διακόπτοντας το πρόγραμμά τους με έκτακτα δελτία. Παράλληλα, μετέδωσαν την είδηση λέγοντας ότι η άσκηση αφορούσε ανακατάληψη των Ιμίων. Στη διαδικτυακή έκδοση της Star φιλοξενήθηκε θέμα με τίτλο «Ο Ελληνας “Πυρπολητής” ξύνεται», το οποίο εμπεριείχε φωτογραφία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου. Γενικά, ο σχολιασμός της είδησης κινήθηκε στη γραμμή ότι η Αθήνα επέλεξε ακόμα μία κίνηση για αύξηση της έντασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή