Στ. Θεοδωράκης: Σε συνεννόηση με τους ΑΝΕΛ η δήλωση Κατσίκη

Στ. Θεοδωράκης: Σε συνεννόηση με τους ΑΝΕΛ η δήλωση Κατσίκη

1' 37" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιβεβλημένες» χαρακτήρισε ο Σταύρος Θεοδωράκης τις συναντήσεις του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά με τους πολιτικούς αρχηγούς. Και τόνισε, σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό "Alpha", ότι μπορεί ο ίδιος να συγκρούεται με την κυβέρνηση, «αλλά υπάρχει και η Ελλάδα, τα εθνικά θέματα», τασσόμενος έτσι κατά της μικροπολιτικής αντιμετώπισης των θεμάτων αυτών.

Επαναλαμβάνοντας τη θέση του για Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, ο επικεφαλής του Ποταμιού διατύπωσε την αίσθησή του ότι προχωρούν οι διαπραγματεύσεις με την πΓΔΜ, καθώς είναι μεγάλες, όπως είπε, οι πιέσεις της Ευρώπης «να τελειώνει με την ακαταστασία».

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει όταν έλθει, αν έλθει, τελική λύση στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ζήτησε «να δούμε την τελική πρόταση», προέβη όμως στην εκτίμηση ότι θα συγκεντρώσει τη μεγάλη πλειοψηφία των βουλευτών, παρότι δεν έκρυψε τις επιφυλάξεις του για το σύνολο των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Για τον αρχηγό της ΝΔ είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει αρνηθεί λύση, είναι πιστός στην εθνική λύση», ενώ περιμένει να γίνει «μεγάλη κουβέντα στις τάξεις της ΝΔ». Το Κίνημα Αλλαγής έχει τοποθετηθεί ενιαία στο θέμα, συμπλήρωσε.

Διερωτήθηκε δε, πώς είναι δυνατόν το ελληνικό Κοινοβούλιο να απορρίψει μια λύση που θα έχει την ευρωπαϊκή σφραγίδα και πρόσθεσε: «Θα επιτρέψουμε να γίνει τουρκική αεροπορική βάση στην πΓΔΜ;». Υποστήριξε πάντως ότι η κυβέρνηση έχει… δυόμιση γραμμές στο εν λόγω ζήτημα: μία του πρωθυπουργού, μία του υπουργού Εθνικής Άμυνας και η τρίτη του υπουργού Εξωτερικών, που προσπαθεί, όπως υποστήριξε, να ισορροπήσει ανάμεσα στις δύο άλλες γραμμές.

Στο θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών ο Στ. Θεοδωράκης έκανε λόγο για «πολύ μεγάλο λάθος από τους ΑΝΕΛ», όταν μίλησαν για «ομηρία». Και αυτό γιατί, «όταν μιλάς για ομήρους, μετά θα μιλήσεις και για ανταλλαγή, είναι μια ανεύθυνη πατριωτικά, πρόταση». Όμως, ο επικεφαλής του Ποταμιού διατύπωσε την εκτίμηση ότι ο βουλευτής των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Κώστας Κατσίκης δεν μίλησε από μόνος του, αλλά σε συνεννόηση με το κόμμα του, και ζήτησε να συνεκτιμηθεί το γεγονός ότι, όπως ανέφερε, οι ΑΝΕΛ δεν έχουν και τόσο σεβασμό στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή