Κικίλιας: Η ΝΔ θα επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη στη χώρα

Κικίλιας: Η ΝΔ θα επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη στη χώρα

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευθύνες στον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο για την κατάσταση που επικρατεί και στα εθνικά θέματα, επέρριψε ο Βασίλης Κικίλιας, επισημαίνοντας πως «υπεύθυνος για τη χώρα είναι ο πρωθυπουργός, ο οποίος βρίσκεται σε αντιδιαστολή με τη συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας».

Ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, μιλώντας στον ΑΝΤ1, τόνισε πως η θέση και η στάση της Νέας Δημοκρατίας κυρίως στα εθνικά θέματα είναι θεσμική, στιβαρή και σοβαρή, αλλά -όπως είπε- «δεν μπορούμε να παραβλέψουμε ότι αυτά που λέει ο κ. Τσίπρας, τα οποία είναι άλλα από αυτά που λέει ο εταίρος του, ο κ. Καμμένος, ο οποίος λέει διαφορετικά πράγματα από τον κ. Κοτζιά, είναι πέρα και έξω από αυτά που βλέπει η ελληνική κοινωνία».

Σύμφωνα με τον κ. Κικίλια, η ελληνική κοινωνία βλέπει τον υπουργό Εθνικής Άμυνας να παραδέχεται ότι μπορεί οι δύο στρατιωτικοί μας να μείνουν και 15 χρόνια στις τουρκικές φυλακές κάνοντας «μια ομολογία αποτυχίας και ήττας της κυβέρνησης».

«Βλέπει τον υπουργό Εξωτερικών να έχει ανοίξει με μυστική διπλωματία όλα τα θέματα και να κουνάει το δάχτυλο στους Έλληνες που βρίσκονται απέναντι στη λύση που θέλει να δώσει στο Σκοπιανό. Δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στην περιοχή, δεν ερμηνεύουν την προκλητικότητα της Τουρκίας και τις μεθόδους που χρησιμοποιεί.

Έφεραν τον Ερντογάν στην Ελλάδα, σε μια αποτυχημένη επίσκεψη, και έχουν για όλα αυτά την ευθύνη. Η διοίκηση δεν είναι μια επικοινωνιακή πομφόλυγα πολιτικών απόψεων. Κρίνεται εκ του αποτελέσματος», δήλωσε ο τομεάρχης της ΝΔ, προσθέτοντας: «Δυστυχώς, στην πιο κρίσιμη στιγμή για τον ελληνισμό, για τη χώρα και τα συμφέροντά μας, οι λάθος άνθρωποι έχουν βρεθεί στις λάθος θέσεις. Παρ' όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία έχει εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και στη στρατιωτική ηγεσία».

Σημείωσε ακόμη: «Για να μπορείς να έχεις ειρήνη, πρέπει τη διάθεσή σου να ζεις ειρηνικά με τους γείτονές σου να μη την εκλαμβάνει κανείς ως αδυναμία».

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκλεισε τις τράπεζες, χρέωσε τη χώρα 200 δισ., παίρνει τα σπίτια με πλειστηριασμούς, έχει ανοίξει όλα τα εθνικά μας θέματα. Είναι προκλητικό να μιλά για τη θέση και τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος σε όλα τα κρίσιμα θέματα έχει στηρίξει τη χώρα», συνέχισε ο κ. Κικίλιας, ενώ σε ό,τι αφορά την εγκληματικότητα σχολίασε πως το μόνο που ακούγεται τρία χρόνια από την κυβέρνηση είναι ευχολόγια.

Όπως είπε, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί ότι την πρώτη μέρα που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα καταργήσει τον νόμο Παρασκευόπουλου και δεν θα μπορούν να βγαίνουν εγκληματίες από τις φυλακές όποτε θέλουν, θα επανασυστηθούν οι φυλακές τύπου Γ' υψίστης ασφαλείας, θα ενισχυθεί η ομάδα «Δίας» και θα ανασυσταθεί η ομάδα «Δέλτα» που κατήργησαν οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

«Έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στους άνδρες και τις γυναίκες της Ελληνικής Αστυνομίας, θα τους λύσουμε τα χέρια, επιτρέποντάς τους να κάνουν τη δουλειά τους. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα επαναφέρει την ασφάλεια και την τάξη στη χώρα. Η σημερινή κυβέρνηση δεν είναι ότι δεν μπορεί να το πράξει. Δεν θέλει, γιατί έχει "συγγενικές" πολιτικές σχέσεις με αυτούς που κάνουν μπάχαλο την Αθήνα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή