Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της κράτησης των Ελλήνων αξιωματικών

Στο Ευρωκοινοβούλιο το θέμα της κράτησης των Ελλήνων αξιωματικών

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, που θα διεξαχθεί από τις 16 έως και τις 19 Απριλίου, θα συζητηθεί η παρατεινόμενη κράτηση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από τις τουρκικές Αρχές.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η πρόταση υιοθετήθηκε σήμερα από την προπαρασκευαστική συνάντηση των Γενικών Γραμματέων των Πολιτικών Ομάδων και αναμένεται να εγκριθεί αύριο το πρωί από τη Διάσκεψη των Προέδρων του ΕΚ.

Η σχετική πρόταση κατατέθηκε από την Ευρωομάδα  της Αριστεράς, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Παπαδημούλη.

Ανάλογη πρόταση κατατέθηκε γραπτώς και από την Ευρωομάδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Οι άλλες πολιτικές ομάδες συμφώνησαν επίσης με την κοινή πρόταση των Ευρωομάδων της Αριστεράς και του ΕΛΚ.

Στη συζήτηση που θα διεξαχθεί στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις τουρκικές φυλακές, αναφέρεται με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο twitter η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.

Όπως σημειώνει, το θέμα της αποφυλάκισης των στρατιωτικών θα συζητηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ύστερα από πρόταση της Ευρωομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και σχετική παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ανάλογο αίτημα κατέθεσε και η Ευρωομάδα της Αριστεράς (GUENGL) με πρωτοβουλία του Δημήτρη Παπαδημούλη, γράφει η κ. Σπυράκη.

Η συζήτηση που θα λάβει χώρα στην Ολομέλεια έχει τίτλο «Η παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του κράτους δικαίου στην περίπτωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών που συνελήφθησαν και κρατούνται στην Τουρκία».

Αναφερόμενος στο θέμα, ο Δημήτρης Παπαδημούλης δήλωσε: «Συνεχίζουμε την προσπάθεια για την διεθνοποίηση του ζητήματος, καθώς και τις πιέσεις προς τις τουρκικές αρχές, ώστε να σεβαστούν επιτέλους το διεθνές δίκαιο. Εργαζόμαστε με σοβαρότητα και εθνική ομοψυχία, ώστε τα δύο παιδιά μας, να επιστρέψουν το συντομότερο στις οικογένειές τους, την πατρίδα και το στράτευμα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή