Γεωργιάδης: H ΝΔ προετοιμάζεται για εκλογές ανά πάσα στιγμή

Γεωργιάδης: H ΝΔ προετοιμάζεται για εκλογές ανά πάσα στιγμή

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«H ΝΔ προετοιμάζεται για εκλογές ανά πάσα στιγμή. Οι πολιτικές εξελίξεις είναι τέτοιες που όσες διαβεβαιώσεις και όρκους να κάνει ο κ. Τσίπρας πως οι εκλογές θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2019, όλοι καταλαβαίνουμε ότι αυτό μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε. Ήδη είχαμε την συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών στην Αχρίδα για το θέμα των Σκοπίων, ένα ζήτημα το οποίο μπορεί να προκαλέσει πολύ μεγάλες και ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα», δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, κατά την συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε στη Λάρισα στα πλαίσια των συναντήσεων που είχε με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Γεωργιάδης επεσήμανε πως «όσο το γρηγορότερο γίνουν εκλογές, τόσο το καλύτερο», τονίζοντας ότι «δεν εμπιστευόμαστε την κυβέρνηση να χειρίζεται την χώρα λόγω των κρισίμων στιγμών που διανύουμε».

Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, μιλώντας για τα εθνικά θέματα, είπε ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να εμπιστευτεί μια κυβέρνηση που ο πρωθυπουργός και υπουργός Εθνικής Αμυνας διαφωνούν σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής».

Υποστήριξε δε, ότι παράδειγμα για το γεγονός αυτό είναι ότι «48 ώρες μετά το επεισόδιο στη Ρω δεν έχουμε καταφέρει να έχουμε μια επίσημη θέση στην οποία να συμφωνεί ο υπουργός Εθνικής Αμυνας και ο πρωθυπουργός».

Σχετικά με το υπόθεση της FYROM, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως «η ΝΔ θα υποστηρίξει μια λύση που θα επιθυμεί ο ελληνικός λαός και δεν θα διχάζει τους Έλληνες».

Τόνισε όμως, πως πριν τοποθετηθεί η Ν.Δ για το αν μια λύση είναι καλή η όχι, θα πρέπει προηγουμένως η οποιαδήποτε συμφωνία να έχει την κυβερνητική πλειοψηφία.

«Όλα πηγαίνουν με τη σειρά. Πρώτα θα πρέπει να τα βρούνε οι δύο κυβερνητικοί εταίροι μεταξύ τους, μετά αν μπορέσουν να τα βρουν με τα Σκόπια και μετά η κυβέρνηση αν έχει να προτείνει μια λύση, ας την φέρει στο κοινοβούλιο για να την εξετάσουμε» σημείωσε ο κ. Γεωργιάδης.

Όσον αφορά την πολιτική αντιπαράθεση για την υπόθεση του ΚΕΕΛΠΝΟ και για την Novartis, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «ο κ. Τσίπρας δεν θα επιτύχει να μας σπιλώσει γιατί είμαστε πεντακάθαροι», ενώ σχετικά με τον στόχο του κόμματος του για τις αυτοδιοικητικές εκλογές στο νομό Λάρισας, ξεκαθάρισε πως η Ν.Δ θα ήθελε και στους επτά δήμους να κερδίσουν τις εκλογές υποψήφιοι που βρίσκονται κοντά στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Γεωργιάδης κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στη Λάρισα, συναντήθηκε και συνομίλησε με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, με παραγωγικούς φορείς του νομού αλλά και με στελέχη της ΝΔ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή