Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης

Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζήτησε ο Βασίλης Λεβέντης

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για να αποφασιστεί η εθνική θέση στα θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής» ζήτησε και σήμερα, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.

Ο κ. Λεβέντης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι «το πινγκ πονγκ των δηλώσεων από κυβερνητικούς αξιωματούχους που αφορούν τη συμπεριφορά και την προκλητικότητα της Τουρκίας δεν ωφελούν το εθνικό συμφέρον».

«Η χώρα πρέπει να είναι καλά προετοιμασμένη, χρειάζεται σοβαρότητα σε όλα τα επίπεδα και ενίσχυση των Ενόπλων Δυνάμεων. Η Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθεί τις τρέλες των γειτόνων μας, γιατί αυτοί έχουν καταγραφεί ως ταραξίες της περιοχής» πρόσθεσε.

Επιπλέον, τόνισε ότι «δεν πρέπει να δώσουμε το δικαίωμα στην Τουρκία να προκαλέσει εκείνη θερμό επεισόδιο».

Αναφερόμενος στο ζήτημα της πΓΔΜ, ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι «χρειάζεται συνεννόηση για το μείζον εθνικό θέμα που αφορά την ονομασία των Σκοπίων» και πρόσθεσε ότι «δεν μπορεί να παραγνωριστούν η ιστορία της Ελλάδας, οι αρχές και οι αξίες του λαού μας και με ελαφρά τη καρδία να δώσουμε το όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια».

Μιλώντας για τη στάση της κυβέρνησης, ο κ. Λεβέντης εκτίμησε ότι «έχει συμφωνήσει με τον κυβερνητικό της εταίρο, τον κ. Καμμένο, "να το παίζει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας πατριώτης" και την ίδια στιγμή ο ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει την σύνθετη ονομασία».

Οσον αφορά τη στάση που θα κρατήσει το κόμμα του επισήμανε ότι «έχει καθαρή θέση, να μη δοθεί το όνομα "Μακεδονία" στα Σκόπια και να συζητήσουμε με τους Σκοπιανούς σειρά μέτρων που αφορούν την οικονομία, τις επενδύσεις, την τεχνολογία και τις διακρατικές συμφωνίες, έτσι ώστε να αλλάξουν θέση ως προς την ονομασία τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή