«Από την αρχή», το σύνθημα της κ. Φώφης Γεννηματά

«Από την αρχή», το σύνθημα της κ. Φώφης Γεννηματά

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί ένα αμιγώς νέο κόμμα», αναμένεται να τονίσει στην αυριανή –πρώτη– συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του νέου φορέα η Φώφη Γεννηματά. Σύμφωνα με πληροφορίες, η πρόεδρος του κόμματος θα υπογραμμίσει ρητώς πως «σέβεται το παρελθόν και τη διαδρομή των κομμάτων και κινήσεων» που συναποτελούν το εγχείρημα, αλλά θα προσθέσει πως πλέον υπάρχει κάτι εντελώς καινούργιο που δημιουργείται «από την αρχή».

Προφανέστατα, εκτός της πρόθεσης να καταδείξει ότι το κίνημα «τώρα ξεκινάει», στόχος της κ. Γεννηματά με αυτή την αναφορά είναι να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί «πασοκοποίησης» του νέου φορέα. Στο πλαίσιο αυτό, αναμένεται να αναφερθεί και εμμέσως στην επιλογή του 27χρονου Μ. Χριστοδουλάκη για τη θέση του γραμματέα, τονίζοντας πως η απόφαση να δοθεί χώρος σε νέα πρόσωπα δεν είναι ευκαιριακή, αλλά συγκεκριμένη «αντίληψη και νοοτροπία».

Παράλληλα, η κ. Γεννηματά θα επαναλάβει και τα περί αυτόνομης πορείας. Σε ένα ευαίσθητο χρονικό σημείο, όπου ένθεν κακείθεν τροφοδοτείται η συζήτηση περί μετεκλογικών συνεργασιών του κόμματος, στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν κομβικό να σταματήσει κάθε κουβέντα, πριν αρχίσει να πυροδοτεί κλίμα εσωστρέφειας. Στη λογική αυτή, της πλήρους αυτόνομης πορείας, αναμένεται να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα, όπως λένε αρμόδιες πηγές, «από προοδευτική ματιά». Oπερ σημαίνει πως θα υπάρξει κριτική για τη διάλυση του κοινωνικού κράτους και των κοινωνικών δομών και για τη μη στήριξη των ασθενεστέρων που επλήγησαν την τελευταία οκταετία. Παράλληλα, μεγάλο κομμάτι της ομιλίας της θα αφιερωθεί στα εθνικά θέματα.

Oσον αφορά το Μακεδονικό, οι αναφορές θα είναι «προσεκτικές, καθώς η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη», όπως λένε αρμόδιες πηγές, κάτι που αποτυπώνει την προσεκτική προσέγγιση στο εν λόγω ζήτημα. Αντίθετα, στα ελληνοτουρκικά οι αναφορές θα είναι πιο σαφείς με επίκεντρο την εντεινόμενη προκλητικότητα της γείτονος.

Τέλος, στη Χαρ. Τρικούπη θεωρούν πως οι εκλογές ίσως να μην αργήσουν. Ως εκ τούτου επιβάλλεται στο οργανωτικό κομμάτι να κινηθούν όλα τάχιστα.

Hδη από Δευτέρα ο νέος γραμματέας θα έχει μεταξύ των αρμοδιοτήτων του τη συγκρότηση νέων νομαρχιακών επιτροπών, βασικού εκλογικού βραχίονα κάθε κόμματος. Ενδεικτικό της ετοιμότητας που επιθυμεί η Χαρ. Τρικούπη είναι πως το επόμενο διάστημα σχεδιάζονται και περιοδείες με επικεφαλής την ίδια την πρόεδρο του κόμματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή