Βουλή: Απλή «πολιτική αποδοκιμασία» για τη στάση Φωκά

Βουλή: Απλή «πολιτική αποδοκιμασία» για τη στάση Φωκά

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με απλή έκφραση «πολιτικής αποδοκιμασίας» αντιμετώπισαν τα μέλη της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής τον Αρ. Φωκά, για την επιλογή του – όπως αυτή κατεγράφη και από τηλεοπτικές κάμερες, το περασμένο Σάββατο σε συλλαλητήριο οπαδών του ΠΑΟΚ – ουσιαστικά να επιδοκιμάζει ακραία και υβριστικά προς το Κοινοβούλιο συνθήματα.

Την «παραπομπή» του στην Επιτροπή Δεοντολογίας είχε αποφασίσει χθες η Διάσκεψη των Προέδρων, ενώ σχετικό αίτημα είχε καταθέσει εγγράφως προς τον Πρόεδρο της Βουλής και ο πρώην συνάδελφος του κ. Φωκά στην Ενωση Κεντρώων Γ. Καρράς.

«Δεν θέλαμε να περάσει το θέμα χωρίς συζήτηση. (Πρέπει) να υπάρξει αποδοκιμασία του συμβάντος», είχε πει ο κ. Ν.Βούτσης.

«Επειδή μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει αντίδραση του Κόμματος στο οποίο ανήκει ο συνάδελφος, που να στηλιτεύει τη συμπεριφορά του, ώστε να λογιστεί ως μερική αποκατάσταση του τρωθέντος κύρους της Βουλής, παρακαλώ να κινήσετε τις σχετικές διαδικασίες που προβλέπονται στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών και τον Κανονισμό της Βουλής», υποστήριζε ο κ. Καρράς.

Τελικώς, στη συνεδρίαση της Επιτροπής Δεοντολογίας, φαίνεται ότι ρόλο για την μη επιβολή ουσιαστικών ποινών στον βουλευτή της Ε.Κ. για προφανή αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, διαδραμάτισε η επιστολή που έστειλε στα μέλη της ο κ. Φωκάς, στην οποία μεταξύ άλλων σημείωνε:

«Οχι από δόλο, αλλά από αμέλεια δεν αντέδρασα στα αντικοινοβουλευτικά συνθήματα που ακούστηκαν από οπαδούς της ποδοσφαιρικής ομάδας. Σας διαβεβαιώ πως η συγνώμη μου είναι ειλικρινής και ζητώ την απαλλαγή μου».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή