Βουλή: Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Καμμένου

Βουλή: Απορρίφθηκε το αίτημα για άρση ασυλίας του Καμμένου

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Απορρίφθηκε στην Επιτροπή Δεοντολογίας από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, το αίτημα για άρση ασυλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ και υπουργού Αμυνας, Πάνου Καμμένου, μετά από μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του για συκοφαντική δυσφήμιση ο πρόεδρος του «Ποταμιού» Σταύρος Θεοδωράκης.

Η μήνυση αφορούσε σχόλιο που είχε αναρτήσει στο Twitter ο υπουργός Aμυνας στις 6/11/2017, με αφορμή το debate των υποψηφίων για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς.

Η κυβερνητική πλειοψηφία υποστήριξε ότι ο κ. Καμμένος ανήρτησε το σχόλιο του στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων για αυτό και πρέπει να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών, ενώ οι βουλευτές από ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη και Ποτάμι ζητούσαν να προσέλθει στην Επιτροπή Δεοντολογίας ο υπουργός για να αναπτύξει ο ίδιος τα επιχειρήματα του και να υπερασπιστεί τον εαυτό του και καταλόγισαν σκοπιμότητες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για να μην έρθει η συζήτηση του θέματος στην Ολομέλεια.

Τελικά μετά από ψηφοφορία και με ψήφους 7 υπέρ έναντι 4 κατά και ένα «παρών», η Επιτροπή Δεοντολογίας αποφάσισε ότι ο κ. Καμμένος αντέδρασε στο πλαίσιο των υπουργικών του καθηκόντων και έτσι δεν μπήκε στην ουσία συζήτησης της υπόθεσης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή