Τίτλοι τέλους για την Προανακριτική

Τίτλοι τέλους για την Προανακριτική

1' 31" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον επίλογο ενός σχεδόν προαναγγελθέντος σεναρίου, συγγράφουν επισήμως από απόψε οι βουλευτές της συγκυβέρνησης που συμμετέχουν στην «προανακριτική» επιτροπή της Βουλής για την υπόθεση Novartis: Μετά από συζήτηση επί των εισηγήσεων των Ν. Παρασκευόπουλου (ΣΥΡΙΖΑ) και Γ. Λαζαρίδη (ΑΝΕΛ), οι βουλευτές των δύο κομμάτων κατέληξαν στην απόφαση ότι η Βουλή είναι αναρμόδια να εξετάσει πράξεις δωροληψίας και νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες –που αποδίδονται σε κορυφαία στελέχη προηγούμενων κυβερνήσεων. Ετσι, στο τελικό τους πόρισμα που τυπικώς θα ολοκληρωθεί στην κατά τα φαινόμενα τελευταία συνεδρίαση της Επιτροπής, το απόγευμα της προσεχούς Τρίτης, θα αποφαίνονται πως θα πρέπει να δρομολογηθούν οι διαδικασίες επιστροφής του σχετικού φακέλου στην Δικαιοσύνη.

«Είχαμε προειλημμένη κατεύθυνση προβληματισμού, αλλά όχι προειλημμένη απόφαση» σχολίασε παρουσιάζοντας τη σχετική απόφαση σε συζήτησή του με δημοσιογράφους, απόψε μετά το τέλος συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Επιτροπής Θ. Δρίτσας. «Η επιτροπή αναγνωρίζει την αρμοδιότητα της τακτικής δικαιοσύνης» για τις υποθέσεις αυτές, είπε, για να προσθέσει μεταξύ άλλων: «Αυτή η απόφαση που πήραμε ανοίγει το δρόμο για την πλήρη διερεύνηση της υπόθεσης και για την δίκαιη αντιμετώπιση κάθε αναφερόμενου πολιτικού προσώπου, έτσι ώστε να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια, οι αθώοι να δικαιωθούν και να μείνουν, να αποδοθούν στην κοινωνία χωρίς ψεγάδι, και ενδεχομένως οι εμπλεκόμενοι και ενοχοποιούμενοι να δικαστούν, και το πολιτικό σύστημα να έχει κάνει σημαντικό βήμα για ανάκτηση χαμένης αξιοπιστίας του».

Σύμφωνα με τον κ. Δρίτσα, ενόψει της συνεδρίασης της Τρίτης, καλούνται οι βουλευτές της αντιπολίτευσης (που, ως γνωστόν, έχουν αποχωρήσει καταγγέλλοντας τις κυβερνητικές μεθοδεύσεις), να συμβάλλουν με την κατάθεση των δικών τους πορισματικών θέσεων.

Σημειώνεται ότι όταν επισήμως και τυπικώς συνταχθεί το πόρισμα, τότε θα δοθεί στον Πρόεδρο της Βουλής ώστε στη συνέχεια να κληθεί η Ολομέλεια να συζητήσει επ’ αυτού και να λάβει την τελική απόφαση – η οποία, φυσικά, λόγω του συσχετισμού δύναμης, απλώς θα επικυρώσει την προαναφερθείσα απόφαση, με τις ψήφους της συγκυβερνώσας πλειοψηφίας.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή