Μητσοτάκης: Η χώρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς

Μητσοτάκης: Η χώρα δεν αντέχει άλλους πειραματισμούς

2' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για «θράσος» κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, χρησιμοποιώντας σκληρή γλώσσα έναντι της κυβέρνησης και προσωπικά του πρωθυπουργού με αφορμή την επίσκεψη στο Καστελλόριζο και τις δηλώσεις του περί «αμετάκλητης και καθαρής εξόδου». Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε εφ’ όλης της ύλης επίθεση με αιχμή την οικονομία και τους κυβερνητικούς χειρισμούς στα εθνικά θέματα, κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα δεν αντέχει «ούτε άλλα ψέματα ούτε άλλους πειραματισμούς».

«Ο κ. Τσίπρας έφερε στη χώρα δύο αχρείαστα μνημόνια και υπονόμευσε την οικονομία για πολλά ακόμη χρόνια. Σήμερα, είχε το θράσος –και μάλιστα από το Καστελλόριζο– να ξαναμιλήσει για τάχα καθαρή έξοδο», σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης, υπενθυμίζοντας, με σαφή αναφορά σε όσα προκύπτουν από τη συζήτηση των θεσμών για την επομένη της λήξης του προγράμματος, ότι ο κ. Τσίπρας το έκανε, «όταν όλοι πια, εντός αλλά και εκτός Ελλάδος, όχι μόνον αμφισβητούν τις πολιτικές του, αλλά έχουν καταλάβει ότι μόνο μια σοβαρή κυβέρνηση μπορεί να δημιουργήσει δουλειές και να οδηγήσει, επιτέλους, τη χώρα στην ανάπτυξη».

Προβληματισμός

Δεν είναι, πάντως, τυχαίο το γεγονός ότι στη δήλωσή του ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στα εθνικά θέματα, καθώς στην Πειραιώς επικρατεί μεγάλος προβληματισμός για την «προχειρότητα», αλλά και τις δύο γραμμές με τις οποίες αντιμετωπίζει η κυβέρνηση την κλιμάκωση της τουρκικής επιθετικότητας.

«Η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε άλλα ψέματα ούτε άλλους πειραματισμούς», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας για «ερασιτεχνισμούς» στα εθνικά θέματα. Κάλεσε μάλιστα την κυβέρνηση, «όσο καιρό μένει ακόμα», να διασφαλίσει «τουλάχιστον τα αυτονόητα»: Οτι στο Αιγαίο «δεν υπάρχουν γκρίζες ζώνες» και ότι «κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την εθνική κυριαρχία και την ακεραιότητα της πατρίδας μας».

Αφορμή, οι προχθεσινές δηλώσεις του Μπιναλί Γιλντιρίμ για την ελληνική βραχονησίδα και τα αντιφατικά μηνύματα που εξέπεμψε η κυβέρνηση.

Κι αυτό διότι εκτίμηση της Πειραιώς τόσο μετά το περιστατικό με το τουρκικό ελικόπτερο στη Ρω, όσο και μετά τις δηλώσεις Γιλντιρίμ, είναι ότι η κυβέρνηση με τη στάση της «γκριζάρει» από μόνη της το Αιγαίο.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, επισκεπτόμενος τη μαθητική εμπορική έκθεση του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων, απηύθυνε μηνύματα στήριξης της επιχειρηματικότητας και κυρίως της νέας γενιάς, ομάδα η οποία είναι στις προτεραιότητες των στρατηγικών στοχεύσεων της Νέας Δημοκρατίας στον δρόμο προς τις εκλογές. «Μαθαίνετε να ξεπερνάτε δυσκολίες, αλλά κυρίως μαθαίνετε να δουλεύετε, να εργάζεστε σκληρά», σημείωσε, υπογραμμίζοντας ότι η επιχειρηματική επιτυχία είναι 10% έμπνευση και 90% σκληρή δουλειά. «Δουλειά, δουλειά, δουλειά, δεν προχωράει κανείς στη ζωή σήμερα αν δεν δουλέψει σκληρά», προσέθεσε.

Εκθεση ΔΝΤ

Στο μέτωπο της οικονομίας, με κοινή τους δήλωση οι Ντόρα Μπακογιάννη και Χρήστος Σταϊκούρας σχολιάζοντας τη χθεσινή έκθεση του ΔΝΤ που γκρεμίζει το κυβερνητικό αφήγημα περί ανάπτυξης, τόνισαν ότι οι δηλώσεις των κ. Τσίπρα και Τσακαλώτου «προσκρούουν στην πραγματικότητα» και μίλησαν για το «αδιέξοδο» της κυβερνητικής πολιτικής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή