Κικίλιας: «Λαός και Ενοπλες Δυνάμεις είμαστε ένα»

Κικίλιας: «Λαός και Ενοπλες Δυνάμεις είμαστε ένα»

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Είναι η πρώτη φορά που η τουρκική διοίκηση μέσω του ΥΠΕΞ μιλά με γραπτή ανακοίνωση για τουρκική κυριαρχία στα Ίμια», δήλωσε σε συνέντευξή του στον Ρ/Σ Real Fm ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Ο βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε πως εμείς επιζητούμε την ειρήνη και την καλή γειτονία, αλλά η Τουρκία πρέπει να ξέρει ότι ο λαός μας και οι Ενοπλες Δυνάμεις είμαστε ένα και δεν θα δεχτούμε καμία αμφισβήτηση της εθνικής μας κυριαρχίας.

«Υπάρχουν διπλωματικές οδοί, μας ικανοποιεί η ανακοίνωση στην οποία κατέληξε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο», επισήμανε και πρόσθεσε πως αιχμή του δόρατος της οικονομίας μας είναι ο τουρισμός και θα πρέπει να τον περιφρουρήσουμε ως κόρη οφθαλμού.

Ο κ. Κικίλιας σημείωσε ότι η τουρκική οικονομία βρίσκεται υπό πίεση και αυτό προκαλεί πολλαπλά προβλήματα και συμπλήρωσε: «Η προετοιμασία της ελληνικής πλευράς σε σχέση με την ΕΕ και την ενεργειακή πολιτική της είναι σημαντική. Και δεν πρέπει μόνιμα να τρέχουμε μετά από ένα σημαντικό γεγονός και πρόβλημα, αλλά πρέπει να χτίζουμε στρατηγικά και να προλαμβάνουμε και να αποτρέπουμε».

Μιλώντας για τα θέματα της οικονομίας ο κ. Κικίλιας ανέφερε πως οι δηλώσεις οικονομικού περιεχομένου από το Καστελόριζο εξακολουθούν να προκαλούν αλγεινή εντύπωση.

«Ο κ. Τσίπρας θα έπρεπε να είναι πιο προσεκτικός, καθώς γνωρίζει για τα μέτρα που έχει πάρει ως το 2022-23, για τα υψηλά πλεονάσματα, έχει ψηφίσει μειώσεις συντάξεων και μείωση αφορολόγητου. Και προσπαθεί να υφαρπάξει την ψήφο των Ελλήνων, “σπρώχνοντας” αυτά τα μέτρα έξι μήνες μετά. Αυτό είναι ανέντιμο πολιτικά και πάντως δεν είναι η λύση στα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας», συνέχισε.

Σχολίασε μάλιστα επ' αυτού ότι «αντίθετα με αυτά που λέει ο πρωθυπουργός, ο κ. Τσακαλώτος τον διαψεύδει».

Είπε επίσης ότι ο υπουργός Οικονομικών χρησιμοποιεί μια άλλη ρητορική για την κατάσταση μετά τον Αύγουστο και πρόσθεσε: «Δεν ξέρω αν μετά από 3,5 χρόνια ο κ. Τσίπρας νομίζει ότι μπορεί να εξακολουθεί να λέει αυτά που θέλει χωρίς κόστος. Στην πραγματική οικονομία όμως, στη μεσαία τάξη, τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, στον ελεύθερο επαγγελματία, στον καταστηματάρχη, σε αυτούς οι οποίοι πληρώνουν φόρους και εισφορές, το τίμημα είναι βαρύ. Και δεν νομίζω ότι ανέχονται άλλο να ακούν θεωρίες».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή