Παυλόπουλος: «Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα συνόρων»

Παυλόπουλος: «Δεν κάνουμε εκπτώσεις σε θέματα συνόρων»

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αυστηρό μήνυμα προς την Τουρκία για τον σεβασμό των συνόρων, ζήτημα στο οποίο η Ελλάδα δεν προτίθεται να κάνει «εκπτώσεις» απηύθυνε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας υποδεχόμενος τον υπουργό Αμυνας της Εσθονίας Juri Luik στο Προεδρικό Μέγαρο. «Θέλουμε να έχουμε πάντοτε τις καλύτερες σχέσεις, ευνοούμε την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας, αλλά τούτο προϋποθέτει σεβασμό των συνόρων της Ε.Ε., αλλά και της Ελλάδας και σε αυτό δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε εκπτώσεις», σημείωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, προσθέτοντας ότι ο μη σεβασμός των συνόρων αυτών καθ’ οιονδήποτε τρόπο, συνιστά «ανυπέρβλητο εμπόδιο για την ευρωπαϊκή πορεία και την πορεία της ένταξης των χωρών αυτών στην Ε.Ε.». Παράλληλα, σημείωσε ότι τα ευρωπαϊκά σύνορα, οι Ευρωπαίοι «είμαστε διατεθειμένοι να τα διαφυλάξουμε» και, όπως είπε, «καθιστούμε σαφές ότι καθορίζονται από το διεθνές δίκαιο, σαφώς και δεν υπάρχουν αμφισβητήσεις». Και ο σεβασμός τους, συνέχισε, πρέπει να γίνεται αντιληπτός και κατανοητός από τον καθένα, αλλά «ιδίως από τα κράτη τα οποία θέλουν γίνουν μέλη της Ε.Ε.».

Ο κ. Παυλόπουλος, αναφερόμενος στην ομιλία του Εμανουέλ Μακρόν στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, υπογράμμισε ότι «συμφωνούμε οι δύο χώρες στο να εργαστούμε από κοινού, ώστε ο πυλώνας της εξωτερικής πολιτικής και της πολιτικής ασφάλειας της Ε.Ε. να καταστεί μια πραγματικότητα». Μάλιστα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι ο πυλώνας αυτός πρέπει να καταστεί ενεργός για πολλούς λόγους, τόσο για τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. –για την προστασία των κρατών-μελών–, όσο και «για να διαδραματίσει η Ε.E. διεθνώς τον ρόλο τον οποίο οφείλει να διαδραματίσει».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή