Αναδίπλωση από Π. Καμμένο

2' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαφοροποιημένος συγκριτικά με το επιθετικό προφίλ που καλλιεργούσε επί μακρόν, ακόμα και επί των ευαίσθητων εθνικών ζητημάτων, εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, κατά τη διάρκεια συνεδρίασης η οποία χαρακτηρίστηκε, εκ μέρους του συνόλου των πολιτικών κομμάτων, από τις φωνές ομοψυχίας και την επισήμανση της ανάγκης να επιδεικνύεται υπευθυνότητα, ιδιαίτερα ενόψει της κλιμακούμενης τουρκικής προκλητικότητας.

Αρχικώς και με αφορμή παρατηρήσεις της αντιπολίτευσης περί φαινομένου διγλωσσίας ή και πολυγλωσσίας εντός της συγκυβέρνησης, ο κ. Π. Καμμένος σημείωσε πως «τη θέση της κυβέρνησης την εκφράζει ο πρωθυπουργός», για να προσθέσει: «Κάποιοι λένε ότι είμαι εξαφανισμένος. Δεν είναι ο ρόλος του υπουργού Αμυνας να βγαίνει να δίνει συνεντεύξεις και δεν θα δίνω συνεντεύξεις. Θα προσπαθήσω στη διαχείριση σε ευαίσθητες στιγμές να αφήνω τον λόγο σε εκείνους που πρέπει να τον έχουν και το υπουργείο Εθνικής Αμυνας να κάνει το καθήκον του. Με έχετε ακούσει να μιλάω τις τελευταίες 15 ημέρες;», συμπλήρωσε, με τον κ. Αθ. Θεοχαρόπουλο (ΔΗΣΥ) να σπεύδει να σχολιάσει καυστικά: «Καλώς κάνετε και δεν μιλάτε, αν είναι να έχετε τις εν θερμώ αντιδράσεις που είχατε παλαιότερα». Στον απόηχο της δήλωσης του νέου αναπληρωτή υπουργού Εθνικής Αμυνας Φ. Κουβέλη περί «ακήρυχτου» πολέμου που διεξάγει η Τουρκία στο Αιγαίο, και αφού αρχικώς ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Ξυδάκης έκανε λόγο για «υβριδικό πόλεμο που διεξάγει το καθεστώς Ερντογάν», ο κ. Καμμένος μίλησε για «ακήρυχτο, υβριδικό, ψυχολογικό πόλεμο, στον οποίο δεν πρέπει να υποκύψουμε». Για το πρόσφατο περιστατικό στη βραχονησίδα, σχολίασε πως «εκείνος που παίρνει μια σημαία στην πλάτη και πάει να την τοποθετήσει κάπου θα πρέπει να την υπερασπιστεί ή να έρθει στον Στρατό και ας τους δώσουμε και δύο G-3 να έρθει στην εθνοφυλακή να την υπερασπιστεί και ο ίδιος. Οι προβλεπόμενες σημαίες, όπως υπάρχει ο σχεδιασμός, εκεί που πρέπει να μπουν, έχουν μπει και τις υπερασπιζόμαστε με όλες τις δυνάμεις μας».

Οι δύο στρατιωτικοί

Τέλος, για τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που παραμένουν στις φυλακές της Τουρκίας, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας σημείωσε: «Δεν είναι διμερές θέμα η κράτηση στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδος, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ. Είναι θέμα διεθνές, είναι θέμα δικαίου, είναι θέμα ανθρωπίνων δικαιωμάτων». Νωρίτερα, εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Ν. Δένδιας έλεγε: «Απαιτείται και εθνική ομοψυχία και εθνική υπευθυνότητα. Θα μπορούσαμε να πούμε πολλά για την κυβέρνηση και τη διαχείριση των θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, αλλά νομίζω ότι η συγκυρία είναι τέτοια που μας επιβάλλει την απόλυτη εθνική ομοψυχία».Στο ίδιο μήκος κύματος, εκ μέρους της ΔΗΣΥ ο κ. Ανδρ. Λοβέρδος: «Στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα, εμείς ως αντιπολίτευση προσπαθούμε να εναρμονιστούμε κατά τα εθνικά συμφέροντα και να μιλάμε με μια φωνή όλα τα κόμματα». Ο κ. Σπ. Δανέλλης (Ποτάμι) ανέφερε: «Η σύνεση και η ψυχραιμία πρέπει να είναι οι μόνοι σύμβουλοί μας στη διαχείριση των εθνικών μας συμφερόντων». Εντονες ενστάσεις για τον ρόλο του ΝΑΤΟ εξέφρασαν εκ νέου οι βουλευτές του ΚΚΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή