Φωτογραφία Πάιατ στο άγαλμα Τρούμαν

Φωτογραφία Πάιατ στο άγαλμα Τρούμαν

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο ημέρες μετά την προσπάθεια να γκρεμιστεί το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν από τη βάση του, ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρεϊ Πάιατ, το επισκέφθηκε χθες και ανήρτησε στο Τwitter σχετική φωτογραφία, συνοδευόμενη από το εξής μήνυμα: «Μόλις επέστρεψα από το όρος Αθως, σταμάτησα για να δω πώς είναι το άγαλμα του Χάρι Τρούμαν – ένα σύμβολο της συμμαχίας των ΗΠΑ με την Ελλάδα και μια υπόμνηση της γενναιοδωρίας του αμερικανικού λαού κατά τη διάρκεια των πιο σκοτεινών ημερών της Ελλάδας».

Η ανάρτηση του Αμερικανού πρέσβη έγινε στον απόηχο της σφοδρής πολιτικής αντιπαράθεσης που έχουν ξεσηκώσει η προσπάθεια να κατεδαφιστεί το άγαλμα και η σύλληψη διαδηλωτών από την αστυνομία.

Ιδιαίτερα σκληρούς χαρακτηρισμούς χρησιμοποίησε, χθες, ο γ.γ. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος, μεταξύ άλλων, δήλωσε (Ρ/Σ 247) ότι «ειδικά για τον Τρούμαν, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι μία από τις πιο μισητές προσωπικότητες στην Ελλάδα. Ελεος πια».

Αναφορικά με το άγαλμα, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι «κατ’ αρχάς δεν πρέπει να υπάρχει αυτό το άγαλμα, πρέπει η πολιτεία να αποφασίσει να το πάρει από εκεί.

Βρωμίζει το κέντρο της Αθήνας». Το χαρακτήρισε, δε, «σύμβολο μίσους, της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, της δολοφονίας λαών». Εκανε λόγο, τέλος, για «άδικες και σαθρές κατηγορίες» κατά των δύο συλληφθέντων σπουδαστών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή