Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ – Ασφάλεια και το θέμα των δύο στρατιωτικών φθείρουν την κυβέρνηση

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ – Ασφάλεια και το θέμα των δύο στρατιωτικών φθείρουν την κυβέρνηση

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβάδισμα δέκα μονάδων διατηρεί η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, ενώ η συνεχίζομενη κράτηση των δύο Στρατιωτικών  και το αίσθημα ανασφάλειας επιτείνουν τη φθορά της κυβέρνησης.

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, η ΝΔ αποσπά το 31,5% των ψήφων έναντι 21,5% του ΣΥΡΙΖΑ.  Τα δύο κόμματα διατηρούν αμετάβλητα τα ποσοστά τους συγκριτικά με την έρευνα του Μαρτίου.

Στη ίδια δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΙ, σε πανελλαδικό δείγμα 1.356 πολιτών μεταξύ 15 και 17 Απριλίου, στην τρίτη θέση φαίνεται να σταθεροποιείται το Κίνημα Αλλαγής, κερδίζοντας μισή μονάδα και «σκαρφαλώνοντας» στο 9%.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ – Ασφάλεια και το θέμα των δύο στρατιωτικών φθείρουν την κυβέρνηση-1

Στάσιμη στο 8% βρίσκεται η Χρυσή Αυγή, ενώ πέμπτο κατατάσσεται το Κομμουνιστικό Κόμμα, με 6,5%, αυξάνοντας το ποσοστό του κατά μισή μονάδα.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης, η επόμενη Βουλή προβλέπεται πεντακομματική, δεδομένου ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και η Ένωση Κεντρώων κυμαίνονται σταθερά στο 2%.

Τα στοιχεία της Pulse δείχνουν επίσης ιδιαιτέρως χαμηλά ποσοστά συσπείρωσης του ΣΥΡΙΖΑ, (47%) ενώ αυτή της ΝΔ φτάνει στο 82%.

Το 11% των πολιτών που στήριξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές δηλώνει πως προτίθεται να ψηφίσει τη ΝΔ. Ακόμα μεγαλύτερη είναι η διαρροή του κυβερνώντος κόμματος προς τη γκρίζα ζώνη των λευκών, άκυρων και αναποφάσιστων, όπου φαίνεται να χάνει το ένα πέμπτο των ψηφοφόρων του.

Στην παράσταση νίκης η ΝΔ απολαμβάνει σταθερό προβάδισμα 32 μονάδων, με πενήντα – πέντε στους εκατό πολίτες να βλέπουν νίκη της Πειραιώς. Στο μέτωπο της καταλληλότητας για την πρωθυπουργία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται με οκτώ μονάδες έναντι του Αλέξη Τσίπρα, με 31% έναντι 23%.

Πλήγμα η κράτηση των στρατιωτικών και η ασφάλεια

Ιδιαίτερο πλήγμα για την εικόνα της κυβέρνησης συνιστά το θέμα των δύο στρατιωτών, οι οποίοι εξακολουθούν και κρατούνται επί 50 ημέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης, αλλά και τα κενά που καταλογίζουν οι πολίτες στην αστυνόμευση.

Δημοσκόπηση: Προβάδισμα 10 μονάδων της ΝΔ – Ασφάλεια και το θέμα των δύο στρατιωτικών φθείρουν την κυβέρνηση-2

Σε ό,τι αφορά τους δύο ένστολους, το 56% κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τους έως τώρα χειρισμούς της κυβέρνησης, ποσοστό αυξημένο κατά πέντε μονάδες συγκριτικά με τον προηγούμενο μήνα.

Αντίθετα, το μερίδιο των πολιτών που αξιολογεί θετικά ή μάλλον θετικά τις ενέργειες της κυβέρνησης παραμένει στάσιμο στο 32%.

Μεγάλη πληγή αποδεικνύεται επίσης το θέμα της ασφάλειας. Σχεδόν επτά στους δέκα πολίτες δηλώνουν ότι είτε σίγουρα είτε μάλλον δεν είναι ικανοποιημένοι από το επίπεδο ασφάλειας και αστυνόμευσης που υπάρχει σήμερα.

Μόλις το 21% δηλώνει ικανοποιημένο σε έναν βαθμό.

Η δημοσκόπηση προδίδει τέλος έντονη απαισιοδοξία των Ελλήνων για την πορεία της χώρας, όπου περισσότεροι από έξι στους δέκα εκτιμούν πως τα πράγματα κινούνται «σίγουρα» ή «μάλλον» σε λάθος κατεύθυνση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή