Σπυράκη: Με σφραγίδα Τσίπρα το μείγμα της πολιτικής που μειώνει μισθούς και συντάξεις

Σπυράκη: Με σφραγίδα Τσίπρα το μείγμα της πολιτικής που μειώνει μισθούς και συντάξεις

2' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μείγμα της πολιτικής που μειώνει μισθούς και συντάξεις έχει τη σφραγίδα του κ. Τσίπρα και δεν έχει σημασία αν το πρόγραμμα θα λήξει το Σεπτέμβριο ή το Δεκέμβριο, δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

«Δυστυχώς οι δεσμεύσεις παραμένουν» τόνισε η κ. Σπυράκη, η οποία σε σχόλιό της τοποθετήθηκε και σχετικά με τον χρόνο των αυτοδιοικητικών εκλογών.

Συγκεκριμένα σημείωσε ότι για την κυβέρνηση θολώνει το μήνυμα σε περίπτωση διεξαγωγής τους μαζί με τις ευρωεκλογές, για να σημειώσει πως αντίστοιχα θολώνει προφανώς το μήνυμα σε περίπτωση διεξαγωγής και των εθνικών εκλογών, μαζί με τις ευρωεκλογές.

«Οι αυτοδιοικητικές εκλογές θα γίνουν με τον εκλογικό νόμο που ισχύει σήμερα και θα έχουν προηγηθεί εθνικές εκλογές που θα έχει κερδίσει η ΝΔ. Δεν υπάρχει χώρος για παιχνίδια με τα εκλογικά συστήματα» ανέφερε. Σχετικά με τον αναπτυξιακό νόμο είπε ότι το πρόγραμμα που εμφανίζει ως αναπτυξιακό η κυβέρνηση, δε δεσμεύει τη ΝΔ.

Σε ερώτηση πως σχολιάζει τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν μεν τη ΝΔ να προηγείται, αλλά με σταθερή διαφορά, η κ. Σπυράκη απάντησε πως στην πλειονότητα των δημοσκοπήσεων το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προηγείται με διψήφιο ποσοστό και πρόσθεσε: «Δεν μας απασχολούν οι δημοσκοπήσεις, αλλά πως παρουσιάζονται από ορισμένα ΜΜΕ. Βουλευτές της ΝΔ έχουν καταθέσει ερώτηση για τον διαδικτυακό τζόγο. Γιατί η κυβέρνηση δεν τον ελέγχει, όταν επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται σε αυτό είναι και ιδιοκτήτες ΜΜΕ;».

Στην ερώτηση γιατί η ΝΔ δεν έβγαλε επίσημη ανακοίνωση διάψευσης των δημοσιευμάτων που ήθελαν εκτός ψηφοδελτίων τον Β. Μεϊμαράκη και αρκέστηκε σε σχετική διαρροή, η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ απάντησε πως «το θέμα αυτό έχει κλείσει, έχουμε δώσει σαφείς και επαρκείς εξηγήσεις».

Για τα ελληνοτουρκικά, η κ. Σπυράκη έκανε λόγο για δυσλειτουργία από την πλευρά της κυβέρνησης και τόνισε πως είναι απαραίτητο η Ελλάδα να στέλνει σοβαρό και σαφές μήνυμα και επείγει να υπάρξει κυβερνητικός συντονισμός.

Σχετικά με το νομοσχέδιο που αφορά το θέμα της υιοθεσίας και από ομόφυλα ζευγάρια, είπε ότι η ΝΔ δεν συμφωνεί, επισημαίνοντας, ωστόσο, πως δεν είναι ώρα για τέτοια συζήτηση.

Σχολιάζοντας τα όσα συνέβησαν χθες στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας, η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια από την πλευρά της κυβέρνησης να καλύψει τον κ. Καμμένο. «Αργά ή γρήγορα οι ευθύνες θα αποδοθούν» συμπλήρωσε, λέγοντας πως χθες η επιτροπή βρέθηκε αντιμέτωπη με κοινοβουλευτικό πραξικόπημα.

Αναφορικά με το θέμα της ΔΕΗ ανέφερε ότι η κυβέρνηση, υπό την πίεση των υποχρεώσεων που έχει, προχωρεί σε πρόχειρη ιδιωτικοποίηση.

«Φτιάχνουν την κουτσή ΔΕΗ και την οδηγούν σε κατάρρευση, εμείς δεν συμφωνούμε με αυτή την κατάληξη» προσέθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

 

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή