Ομέρ Τσελίκ: Συνένοχη στο πραξικόπημα η Ελλάδα

Ομέρ Τσελίκ: Συνένοχη στο πραξικόπημα η Ελλάδα

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επίθεση στην Ελλάδα με αφορμή την απόφαση του ΣτΕ για τους Τούρκους αξιωματικούς εξαπέλυσε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας Ομέρ Τσελίκ. Μεταξύ άλλων κατηγορεί την Ελλάδα ότι «γίνεται συνένοχος στο πραξικόπημα καθώς επιβραβεύει τους πραξικοπηματίες» και «ότι καταπατά το δίκαιο παρόλο που αρέσκεται να μιλάει για «διεθνές δίκαιο και σχέσεις καλής γειτονίας». 

Ειδικότερα, με αναρτήσεις του στο twitter επισημαίνει ότι: «η Ελλάδα, που είναι μέλος της ΕE φαίνεται να προστατεύει καθαρά τα μέλη της οργάνωσης FETO, που συμμετείχαν στην απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία. Επιπλέον, με το να απελευθερώνει τους πραξικοπηματίες, σημαίνει ότι τώρα τους ενθαρρύνει πλέον και τους επιβραβεύει. Το πραξικόπημα θεωρείται το πιο απάνθρωπο έγκλημα. Η Ελλάδα προστατεύοντας αυτούς τους τρομοκράτες, γίνεται συνένοχος σε αυτό το έγκλημα».

Στη συνέχεια κάνει λόγο για προκλήσεις από την πλευρά της Ελλάδας αναφερόμενος και στους Ελληνες υπουργούς: «Είναι καθαρές οι προθέσεις της Ελλάδας η οποία προχωρά σε προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο στις οποίες συμμετέχει και ο ίδιος ο υπουργός Άμυνάς της, τη στιγμή που η Τουρκία δίνει σοβαρό αγώνα ενάντια στους τρομοκράτες με την επιχείρηση Κλάδος Ελαίας. Βλέπουμε καθαρά τις προθέσεις της. Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ελλάδας, ο οποίος άρχισε να συναγωνίζεται τον Υπουργό Άμυνας πριν από λίγες ημέρες είχε ανακοινώσει ότι θα αφεθούν ελεύθεροι οι πραξικοπηματίες. Πρόκειται για μια προκλητική ενέργεια μεγαλύτερη και από αυτές του υπουργού Άμυνας».

Σημειώνει δε ότι αυτά δεν έχουν να κάνουν με την απονομή της δικαιοσύνης: «απέναντι σε αυτή την εικόνα κανείς δεν πρέπει να μας μιλά για δικαιοσύνη. Αυτή η εικόνα δεν είναι εικόνα δικαιοσύνης. Το διεθνές δίκαιο δεν προστατεύει πραξικοπηματίες. Η Ελλάδα καταπατάει το δίκαιο για να προστατεύσει πραξικοπηματίες. Το δίκαιο έχει γίνει όμηρός της για να προστατεύσει τους πραξικοπηματίες.

Η Ελλάδα αρέσκεται να μιλάει για «διεθνές δίκαιο» και «σχέσεις καλής γειτονίας» όταν η ίδια βρίσκεται εν αδίκω. Ουσιαστικά η Ελλάδα κατέστησε γνωστό, προστατεύοντας και ενθαρρύνοντας πραξικοπηματίες, ότι δεν ενδιαφέρεται καθόλου για αυτές τις έννοιες. 

Τέλος αναφέρθηκε και στο πραξικόπημα που έγινε στην Ελλάδα λέγοντας ότι «η Ελλάδα η οποία έχει υποφέρει στο παρελθόν από πραξικοπήματα, δεν μπορεί να δώσει εξήγηση βάσει δικαίου πώς προστατεύει τρομοκράτες που εμπλέκονται σε απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα μας. Δεν μπορεί να καταπατά έτσι το δίκαιο. Με τον δρόμο που έχει επιλέξει η Ελλάδα έδειξε ότι δεν προτιμά το δρόμο σεβασμού, δεν δίνει σημασία στο δίκαιο και αντί για τις σχέσεις καλής γειτονίας προτιμά μια άλλη στάση».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή