Οι επαφές Π. Καμμένου πυροδοτούν σενάρια

Οι επαφές Π. Καμμένου πυροδοτούν σενάρια

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο διαδοχικές συναντήσεις του υπουργού Εθνικής Αμυνας Πάνου Καμμένου τροφοδότησαν εκ νέου τα σενάρια για συνασπισμό κομμάτων και φορέων στα δεξιά του πολιτικού συστήματος.

Συγκεκριμένα, χθες σε μία μάλλον αιφνιδιαστική κίνηση, πέρασε το κατώφλι του υπουργείου Εθνικής Αμυνας τόσο ο πρόεδρος του κόμματος «Νέα Δεξιά» Φαήλος Κρανιδιώτης όσο και η ανεξάρτητη βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα, που προσφάτως ανακοίνωσε νέα πολιτική πρωτοβουλία. Η συνάντηση επισήμως είχε ως αντικείμενο την ενημέρωσή τους για τις εξελίξεις στο Αιγαίο αλλά και ευρύτερα ζητήματα αρμοδιότητας του υπουργείου. Εξ ου και ήταν παρόντες ο Α/ΓΕΕΘΑ ναύαρχος Αποστολάκης, οι δύο αρχηγοί ΓΕΣ και ΓΕΝ, αλλά και ο υπαρχηγός ΓΕΑ. Ο κ. Κρανιδιώτης, ο οποίος σημειωτέον παλαιότερα ασκούσε ουκ ολίγες φορές κριτική στον κ. Καμμένο, σήκωσε εμμέσως αλλά σαφώς «ασπίδα προστασίας» στον ΥΕΘΑ από τους αντιπολιτευτικούς τόνους, λέγοντας πως θεωρεί ιταμό «να υιοθετείται η ρητορική των Τούρκων έναντι αξιωματούχων της ελληνικής πολιτείας όταν απαντούν στην επιθετικότητα των Τούρκων».

Στην ίδια λογική και η κ. Παπακώστα, που παρά το γεγονός πως αυτοπροσδιορίζεται στον «μετριοπαθή χώρο», παίρνει αποστάσεις από όσους κατηγορούν τον Π. Καμμένο για ρητορική «κλιμάκωσης με την Τουρκία», αναφέροντας χαρακτηριστικά σε συνομιλητές της πως «η Ελλάδα δεν προκαλεί». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως η ανεξάρτητη βουλευτής αποκλείει από τη συζήτηση «μόνο τα άκρα, κόκκινα ή μαύρα» στα οποία δεν εντάσσεται ο κ. Κρανιδιώτης, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για μελλοντικές συγκλίσεις. Είναι, πάντως, η πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια που ο Π. Καμμένος δείχνει δημοσίως τέτοια κινητικότητα με συναντήσεις με στελέχη που προέρχονται από τον δεξιό και κεντροδεξιό χώρο, κάτι που δηλοί την πρόθεση του να αναζητήσει συμμαχίες που θα του δώσουν τη δυνατότητα να διεκδικήσει την είσοδο του στη Βουλή.

Η διαφαινόμενη αυτή τάση λειτουργεί ως συγκοινωνούν δοχείο με πιθανές πρόωρες εκλογές, καθώς αποτυπώνει όλο και πιο ξεκάθαρα πως ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τραβούν αυτόνομη πορεία. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η κ. Παπακώστα έχει αιτηθεί συνάντηση και με τον κ. Κοτζιά, κάτι που είναι πιθανόν να συμβεί εντός της επόμενης εβδομάδος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται σε ανοικτό πλέον διάλογο με τους Ευ. Αντώναρο, Σ. Τσιτουρίδη ενώ επαφές έχουν γίνει και με τον Γ. Δημαρά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή