Ενστάσεις σε τρία «μέτωπα» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

Ενστάσεις σε τρία «μέτωπα» από βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ήδη ψηφισμένες περικοπές στις συντάξεις, το νομοσχέδιο για τη ΔΕΗ, αλλά και το θέμα της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια προκαλούν ενδοκυβερνητικές αναταράξεις, σε κοινοβουλευτικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, όσον αφορά τις περικοπές, από μερίδα βουλευτών τέθηκε το ερώτημα αν τα εν λόγω μέτρα μπορούν να ανακληθούν, μετά και τα στοιχεία για το πλεόνασμα, τα οποία δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από την Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία.

Οσον αφορά το θέμα της ΔΕΗ, το νομοσχέδιο για την οποία εισάγεται αύριο στην Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, οι βουλευτές που τοποθετήθηκαν στην αρμόδια Επιτροπή, ζήτησαν να υπάρξει πρόβλεψη, ώστε να προστατευθούν οι θέσεις εργασίας στις μονάδες που πρόκειται να πωληθούν.

Τέλος, κατά πληροφορίες, περίπου δέκα βουλευτές ετοιμάζονται, μέσω επιστολής προς τον κ. Τσίπρα, να εκφράσουν τη διαφωνία τους για το νομοσχέδιο του υπουργείο Εργασίας που ανοίγει τον δρόμο για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα σήμερα, όσον αφορά το μέτωπο της οικονομίας, μιλώντας στην Κ.Ο., ο Αλέξης Τσίπρας αν και επανέλαβε τα περί «καθαρής εξόδου», τόνισε ότι η ολοκλήρωση του μνημονίου δεν θα σημαίνει ότι «θα έχουμε λύσει όλα τα προβλήματα», αλλά και ότι η εποπτεία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο θα συνεχισθεί.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή