Παυλόπουλος: Το βιβλίο μπορεί να σβήσει τις φωτιές των πολέμων

Παυλόπουλος: Το βιβλίο μπορεί να σβήσει τις φωτιές των πολέμων

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα εγκαίνια της διοργάνωσης «Αθήνα – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018» πραγματοποιήθηκαν σήμερα 23 Απριλίου 2018, στο αμφιθέατρο του Μουσείου της Ακρόπολης από τον δήμαρχο Γιώργο Καμίνη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου.

«Ξεκινάει το ταξίδι της Αθήνας. Θέλω να επιβεβαιώσω την UNESCO ότι η επιλογή της αξίζει όχι μόνο με βάση την ιστορία της πόλης αλλά και για τις προοπτικές της. Με αυτό που μπορεί να συμβολίσει σήμερα, ως παγκόσμια πρωτεύουσα του βιβλίου» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλόπουλος, τονίζοντας ότι «το βιβλίο μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο στον διάλογο πολιτισμών, ο οποίος είναι εκείνος που θα κάνει να σβήσουν οι φωτιές των πολέμων, εκείνος που θα μας κάνει να καταλάβουμε την κοινή μας μοίρα και την κοινή μας δύναμη δημιουργίας».

«Και σας διαβεβαιώνω», συνέχισε ο ΠτΔ, ότι «αυτό θέλω να πιστεύω πως θα είναι το μεγάλο έμβλημα αυτής της πρωτεύουσας του βιβλίου, που λέγεται Αθήνα. Γιατί ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός που υπήρξε λίκνο του δυτικού πολιτισμού, αλλά και μήτρα γέννησης και επικοινωνίας άλλων πολιτισμών, ξέρει να αναγνωρίζει την αξία του βιβλίου. 'Αρα η Αθήνα δεν έχει μόνο την ιστορία, έχει και τη βούληση και την ‘τεχνογνωσία' για να μπορέσει να συμβολίσει την αξία του βιβλίου σήμερα» κατέληξε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή