Τρεις συναρμόδιοι υπουργοί, αλλά καμία απάντηση

Τρεις συναρμόδιοι υπουργοί, αλλά καμία απάντηση

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέες πτυχές του φαινομένου της προβληματικής ενδοκυβερνητικής λειτουργίας, που έχει αρνητικές επιπτώσεις στην κοινοβουλευτική λειτουργία, αναδεικνύει με δημόσια παρέμβασή του ο βουλευτής της Ν.Δ. και εκ των αντιπροέδρων της Βουλής Νικ. Κακλαμάνης. Οπως και ο ίδιος επισημαίνει σε δήλωσή του, τα υπουργεία στα οποία απευθύνθηκε αναζητώντας απάντηση σε ένα συγκεκριμένο ζήτημα, στο πλαίσιο της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ουσιαστικά ουδέποτε απάντησαν, επιδεικνύοντας πάντως ταυτόχρονα ευρηματικότητα ως προς τον τρόπο της μη απάντησής τους.

Ο κ. Κακλαμάνης είχε θέσει γραπτώς, μέσω αναφοράς-ερώτησης, ένα ζήτημα σχετικό με θέματα του Πανελληνίου Συλλόγου Αποστράτων Εθελοντών Μακράς Θητείας, απευθυνόμενος συγκεκριμένα στα υπουργεία Οικονομικών, Εθνικής Αμυνας και Εργασίας, και ζητώντας απαντήσεις.

Το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στη γραπτή του απάντηση (στις 28/3) ουσιαστικά παραπέμπει τον ερωτώντα βουλευτή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στα άλλα δύο υπουργεία: «Κατά τα λοιπά, αρμόδια να σας απαντήσουν είναι τα συνερωτώμενα υπουργεία», αναφέρει στο τέλος της γραπτής του απάντησης ο κ. Π. Καμμένος. Από την πλευρά του, ο συνερωτώμενος Γ. Χουλιαράκης ενημερώνει λίγες ημέρες αργότερα (17/4) γραπτώς τον κ. Κακλαμάνη ότι αρμόδιο να απαντήσει είναι το… υπουργείο Εθνικής Αμυνας! Το υπουργείο Εργασίας δεν έχει απαντήσει.

«Οτι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ “η αριστερά δεν γνωρίζει τι ποιεί η δεξιά” δεν αποτελεί πλέον είδηση. Το ζήτημα όμως είναι ότι επιβεβαιώνεται καθημερινά και κοστίζει στη χώρα και στον ελληνικό λαό. Ο καθένας μπορεί να βγάλει τα συμπεράσματά του για τη διαχείριση του κράτους», σχολίασε ο κ. Κακλαμάνης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή