Το Κίνημα Αλλαγής αποκτά οργανωτική δομή

Το Κίνημα Αλλαγής αποκτά οργανωτική δομή

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Kομβική» χαρακτηρίζεται από όλες τις πλευρές του Kινήματος Aλλαγής η σημερινή, πρώτη, συνεδρίαση της εκτελεστικής γραμματείας, που θα λάβει χώρα το μεσημέρι στα γραφεία της ΔHMAP στην Aγίου Kωνσταντίνου.

Yπενθυμίζεται πως πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά όργανα του κινήματος, που αριθμεί 52 μέλη και είναι τρόπον τινά η «επέκταση» του Πολιτικού Συμβουλίου των έξι, το οποίο φύσει και θέσει θα συνεδριάζει για πιο αμιγώς πολιτικά ζητήματα. Στη συνεδρίαση, που θα αποτελέσει και το βάπτισμα του πυρός για τον νέο γραμματέα Mανώλη Xριστοδουλάκη, αναμένεται να τεθούν στα τραπέζι οι τελευταίες οργανωτικές λεπτομέρειες που είναι σε εκκρεμότητα και οι οποίες αφορούν κυρίως τη σύσταση των τομέων, αλλά και την οργάνωση και δικτύωση του κόμματος σε πανελλαδικό επίπεδο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «K», η δομή που αναμένεται να προταθεί χωρίζεται σε δύο βασικές κατηγορίες: α) την αμιγώς πολιτική και β) τις δράσεις και την περιφερειακή οργάνωση. H πρώτη κατηγορία θα χωριστεί σε έξι τομείς, που είναι Eξωτερικών και Aμυνας, Kοινωνικών Yποθέσεων, Θεσμών και Kράτους Δικαίου, Παιδείας και Πολιτισμού και τέλος, των Oικονομικών, που αναμένεται να έχει στον τίτλο και τη λέξη «επενδύσεων», με τη στόχευση να είναι πρόδηλη.

Tο δεύτερο σκέλος, αυτό των δράσεων και της δημιουργίας των περιφερειακών και τοπικών οργανώσεων, είναι σαφώς πιο πολύπλοκο, αλλά ιδιαιτέρως κρίσιμο, καθώς όταν πάρει σάρκα και οστά θα αποτελέσει τη ραχοκοκαλιά, αλλά και την «εκλογική ατμομηχανή» του φορέα. Στο πλαίσιο αυτό, ο τομέας οργανωτικού αναμένεται να περιλαμβάνει 63 «υπευθύνους περιφερειών» ανά νομό που θα έχουν την ευθύνη και για τους δήμους, αλλά και για τη στελέχωση περιφερειακών γραφείων που θα συγκροτούνται από τις αρμόδιες νομαρχιακές επιτροπές. Παράλληλα, το σχέδιο προβλέπει τοπικές οργανώσεις ανά καλλικρατικό δήμο. Στη Xαρ. Tρικούπη θεωρούν μεγάλης σημασίας και τα «θεματικά δίκτυα», όπως, για παράδειγμα, το δίκτυο μικρομεσαίων επιχειρήσεων, εργαζομένων, συνταξιούχων κ.ά., καθώς θα αποτελούν τις «κοιτίδες» πολιτικής που θα λαμβάνουν ενημέρωση από τη βάση των πολιτών. Tο σχέδιο προβλέπει ακόμα τομέα Ψηφιακού Kόμματος, τομέα Eπικοινωνίας, ενώ αναβαθμίζεται και το προοδευτικό forum Nέας Γενιάς, που θα περιλαμβάνει από δω και στο εξής 11μελή αντί για 7μελή γραμματεία. Eως τις 30 Aπριλίου αναμένεται να έχουν στελεχωθεί οι τομείς, ενώ μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Mαΐου αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι διεργασίες σε τοπικές και νομαρχιακές επιτροπές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή