ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κικίλιας: H κυβέρνηση πλήττει την αξιοπιστία της χώρας

4443--13

«Σφίγγει το στομάχι μας μετά από δύο μήνες όπου οι στρατιωτικοί μας είναι έγκλειστοι σε φυλακές υψίστης ασφαλείας στην Αδριανούπολη και αυτή η προκλητική στάση της Τουρκίας είναι προφανές πως έχει δεύτερες βλέψεις»  δήλωσε σήμερα ο τομεάρχης Αμυνας της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας.

Ο κ. Κικίλιας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ πρόσθεσε ότι «η βοήθεια των συμμάχων είναι χρήσιμη, αλλά δε μας ικανοποιεί το γεγονός ό,τι παραμένει στα λόγια».

Παράλληλα κατηγόρησε την κυβέρνηση πως «εδώ και δύο μήνες οι υπουργοί έχουν διαφορετικές απόψεις», υπενθυμίζοντας ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ο υπουργός Αμυνας από την αρχή υποβάθμιζαν το θέμα.

«Δεν είμαστε ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα τα οποία υπάρχουν και προφανώς αυτός που έχει τη διοίκηση έχει και την ευθύνη» υποστήριξε ο κ. Κικίλιας.

Σχετικά με τις γαλλικές φρεγάτες, τόνισε πως «όταν η κυβέρνηση δεν ξέρει τι της γίνεται, πλήττεται η αξιοπιστία της χώρας» συμπληρώνοντας πως «με την προχειρότητα των χειρισμών, από πλευράς κυβέρνησης, δημιουργείται μείζον θέμα για την εικόνα μας στο εξωτερικό και για την ψυχολογία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ