ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κουβέλης για φρεγάτες: Οι δηλώσεις μου ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα – Σε εξέλιξη οι χειρισμοί

koyvelhs--3

«Ανταποκρίνονταν σε μεγάλο βαθμό στην πραγματικότητα» τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, Φώτης Κουβέλης αναφορικά με τις δηλώσεις του για το ζήτημα χρονομίσθωσης των γαλλικών φρεγατών.

Σύμφωνα με τον ίδιο το ζήτημα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, υπό τον χειρισμό του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, αλλά τίποτα δεν είναι δεδομένο, μέχρι στιγμής.

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν μπαίνει στην κούρσα των εξοπλισμών.

«Η αποτρεπτική μας δύναμη έχει και την επάρκεια και τη συγκρότηση που χρειάζεται», είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στην ΕΡΤ, και πρόσθεσε πως εάν υπάρξει η επιλογή για προμήθεια εξοπλιστικών, «θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται από το Σύνταγμα και τον κανονισμό της Βουλής».

Ερωτηθείς για το εάν έγιναν επικοινωνιακά λάθη στο ζήτημα των φρεγατών επεσήμανε πως η δήλωση του επί του θέματος ήταν σε συσχετισμό με κάποιο δημοσίευμα, «είχα υποχρέωση να απαντήσω».

«Οι δηλώσεις μου δεν απήχαν από την πραγματικότητα, αλλά η πραγματικότητα δεν είναι στατική. Υπήρχε η εκδοχή να έρθουν το καλοκαίρι οι φρεγάτες» συνέχισε.

«Η αγορά οποιουδήποτε εξοπλισμού δεν είναι ευθύγραμμη διαδικασία. Υπάρχουν διαπραγματεύσεις, όλα βρίσκονται σε εξέλιξη και διερευνώνται όλες οι πτυχές. Εμείς συνυπολογίζουμε όλες τις πτυχές, καθώς και το οικονομικό», σημείωσε.