Ανεξαρτητοποίηση Γ. Κατσιαντώνη από Ενωση Κεντρώων

Ανεξαρτητοποίηση Γ. Κατσιαντώνη από Ενωση Κεντρώων

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τρίτη κατά σειρά απώλεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ενωσης Κεντρώων είναι από χθες γεγονός. Με μία δήλωση που χαρακτηρίστηκε από πολλούς και πρωτίστως εντός του κόμματός του «ξαφνική», ο βουλευτής Λαρίσης κ. Γιώργος Κατσιαντώνης ανακοίνωσε την ανεξαρτητοποίησή του. Η δήλωση χαρακτηρίζεται αιφνιδιαστική, καθώς ο εν λόγω βουλευτής ουδέποτε είχε εκφραστεί αρνητικά για το κόμμα του ή είχε αφήσει υπόνοιες που να προϊδέαζαν για μια τέτοια κίνηση.

Κατά τη δήλωσή του, ο κ. Κατσιαντώνης στοιχειοθέτησε την αποχώρηση του λέγοντας πως «ξεκινήσαμε με προσδοκίες και αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν στη διαδρομή». Εστιάζοντας σε δυσλειτουργίες του κόμματος, προσέθεσε πως «ελπίζω και εύχομαι ότι με την επιστολή που έχω στείλει στον πρόεδρο της Ενωσης Κεντρώων θα καταλάβει τους λόγους και θα κλείσουν με αυτή την επιστολή και οι πολιτικές διαφορές που έχουμε».

Είναι γεγονός, πάντως, πως στο μείζον εθνικό θέμα της ονομασίας των Σκοπίων ο κ. Κατσιαντώνης είχε εκφράσει τη διαφωνία του με τη σκληρή γραμμή της Ενωσης Κεντρώων, υποστηρίζοντας πως μία σύνθετη ονομασία μπορεί να λύσει πολλά προβλήματα και πως η ελληνική κοινωνία είναι πλέον πιο ώριμη σε μια τέτοια κατεύθυνση. Ο ανεξάρτητος βουλευτής, ερωτηθείς και για τα σενάρια που τον θέλουν να μεταπηδά στη Νέα Δημοκρατία, απάντησε πως «αυτή τη στιγμή θα μείνω ανεξάρτητος βουλευτής και θα αγωνίζομαι για τους πολίτες της Λάρισας», προσθέτοντας ωστόσο πως «τους επόμενους μήνες θα σκεφτώ σοβαρά και θα λάβω τις αποφάσεις μου».

Οπως ήταν αναμενόμενο, η αντίδραση από την Ενωση Κεντρώων ήταν ιδιαίτερα αιχμηρή. Αρχικά πηγές του κόμματος έκαναν λόγο για «αχαριστία». Λίγο αργότερα, δε, στην επίσημη σελίδα του κόμματος στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτήθηκε παλαιότερη ομιλία του βουλευτή που τον έδειχνε, μεταξύ άλλων, να αναφέρει: «είμαι εδώ». «Πού είναι το εδώ; Πού παραμένει; Ποιος του έδωσε δύναμη; Με ποια συναίνεση; Αλλα λέγατε, κ. Κατσιαντώνη…», ήταν το σχόλιο της Ενωσης Κεντρώων. Πλέον μετά και την τρίτη ανεξαρτητοποίηση βουλευτή της, η Ενωση Κεντρώων έφθασε στους έξι βουλευτές, όσους μετρά και το Ποτάμι. Υπενθυμίζεται πως είχε προηγηθεί η ανεξαρτητοποίηση της Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου που εντάχθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ και νωρίτερα εκείνη του Γ. Καρρά που μεταπήδησε στη ΔΗΣΥ και πλέον ανήκει στο Κίνημα Αλλαγής. Αποτέλεσμα της ανεξαρτητοποίησης του κ. Κατσιαντώνη ήταν η ανακατάταξη στη σειρά των κομμάτων, καθώς οι ανεξάρτητοι ανήλθαν στους επτά, ξεπερνώντας τόσο το Ποτάμι όσο και την Ενωση Κεντρώων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή