Μπακογιάννη: Υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα σε Τσακαλώτο και Μαξίμου

Μπακογιάννη: Υπάρχει πρόβλημα ανάμεσα σε Τσακαλώτο και Μαξίμου

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την εκτίμηση ότι δεν πρόκειται να υπάρξει καθαρή έξοδος από τα μνημόνια εξέφρασε η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, ενώ σημείωσε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα ανάμεσα στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Μέγαρο Μαξίμου.

Αναφορικά με τα ελληνοτουρκικά υπογράμμισε ότι «δεν υπάρχει στρατηγική θερμού επεισοδίου στο Αιγαίο» συμπλήρωσε όμως ότι «δεν μπορείς να αποκλείσεις ένα ατύχημα, λόγω της έντασης που υπάρχει».

Αναφερόμενη στους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν φυλακισμένοι στην Αδριανούπολη, σχολίασε, μιλώντας στο epsilontv, ότι δεν υπάρχουν ελπίδες αποφυλάκισής τους πριν από τις εκλογές της 24ης Ιουνίου στην Τουρκία.

«Η ιστορία των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών έχει τραυματίσει την ψυχολογία των Τούρκων. Μετά τις εκλογές θα γραφτεί το νέο κεφάλαιο και αυτό θα εξαρτηθεί από τι ποσοστό θα πάρει ο Ερντογάν. Θα ηρεμήσουν τα πράγματα;», πρόσθεσε.

Για το θέμα των γαλλικών φρεγατών η κ. Μπακογιάννη επεσήμανε: «Είναι εικόνα της κυβέρνησης αυτής; Αναγγέλλεις κάτι όταν ολοκληρώνεται η συμφωνία. Δεν θα υπάρξει μίσθωση φρεγατών».

Οσον αφορά στις διαπραγματεύσεις για το Σκοπιανό τόνισε:

«Στράβωσε από την αρχή. Την απόφαση του Βουκουρεστίου την είχα γράψει εγώ. Αν τα Σκόπια δεν λύσουν το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα, δεν μπαίνουν στο ΝΑΤΟ. Το erga omnes είναι σαφές. Ιδιο όνομα και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Αυτό όμως απαιτεί αλλαγή του Συντάγματος τους».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή