Ζάεφ: Μόνο μετά από δημοψήφισμα αλλαγές στο Σύνταγμα

Ζάεφ: Μόνο μετά από δημοψήφισμα αλλαγές στο Σύνταγμα

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την αισιοδοξία του για επίλυση του ονοματολογικού εξέφρασε για άλλη μία φορά ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, τονίζοντας παράλληλα την αναγκαιότητα διενέργειας δημοψηφίσματος, για να υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή στο Σύνταγμα της χώρας του.

Μιλώντας στον ραδιοτηλεοπτικό οργανισμό Radio Free Europe/Radio Liberty, o πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ σημείωσε ότι ένα τέτοιο δημοψήφισμα θα μπορούσε να λάβει χώρα παράλληλα με αυτό που θα διεξαχθεί σχετικά με την ένταξη της χώρας στην ΕΕ.

Παράλληλα, το RFE/RL αναφέρει ότι Ελλάδα και ΠΓΔΜ βρίσκονται «πιο κοντά από ποτέ» σε μια λύση του ονοματολογικού, τονίζοντας την ίδια στιγμή ότι η πλευρά των Σκοπίων δείχνει έτοιμη να δεχτεί γεωγραφικό προσδιορισμό. «Αλλά πρόκειται για μια πολιτική ερώτηση, καθώς και οι δύο χώρες πρέπει να βρουν μεταξύ τους μια κοινώς αποδεκτή λύση…», συνέχισε σχετικά ο Ζάεφ.

Επίσης, συμπλήρωσε ότι ακόμη και αν ο ίδιος έλθει σε συμφωνία με τον Αλέξη Τσίπρα, τον Νικολά Ντιμιτρόφ και τον Νίκο Κοτζιά, θα πρέπει ακολούθως οι θεσμοί και οι λαοί των δύο χωρών να έχουν «τον τελευταίο λόγο», λαμβάνοντας εκείνοι «τις τελικές αποφάσεις».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή