Θ. Πάγκαλος: Θα καλέσω τον Ερντογάν να κάνει μια βόλτα στη Σμύρνη, γιατί μου φαίνεται δεν έχει πάει

Θ. Πάγκαλος: Θα καλέσω τον Ερντογάν να κάνει μια βόλτα στη Σμύρνη, γιατί μου φαίνεται δεν έχει πάει

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν περί ευθυνών των Ελλήνων στρατιωτών για την καταστροφή της Σμύρνης, σχολίασε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ σήμερα το πρωί ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος. 

«Τίποτα καινούργιο δεν λέει ο κ. Ερντογάν. Ολα αυτά είναι συγκροτημένα στοιχεία της τουρκικής παράκρουσης κάθε φορά που αναφέρεται κανείς στην Ελλάδα ή στην επιρροή της στην Ιστορία», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πάγκαλος και πρόσθεσε: «Θα καλέσω τον κ. Ερντογάν να κάνει μια βόλτα στη Σμύρνη γιατί μου φαίνεται δεν έχει πάει, δεν τον πολυαγαπούν εκεί πέρα».

Επανέλαβε, δε, ότι παρά το γεγονός ότι τέτοιες δηλώσεις είναι «πάγια χαρακτηριστικά της τουρκικής μυθοπλασίας», το ζητούμενο είναι ότι «ο Ερντογάν όπως και οι αντίπαλοί του θα αποθρασυνθούν για τις εκλογές». 

Υπενθυμίζεται ότι μιλώντας το Σάββατο στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης ο Ερντογάν αναφέρθηκε στην καταστροφή της Σμύρνης, λέγοντας πως «το μεγαλύτερο χτύπημα που δόθηκε σε αυτή την ωραία πόλη είναι από τους Ελληνες στρατιώτες που έκαψαν τη Σμύρνη την ώρα που υποχωρούσαν». 

Κληθείς να απαντήσει στο αν βλέπει κάποια θετική εξέλιξη στην ιστορία των δύο Ελλήνων στρατιωιτκών που κρατούνται στις φυλακές της Ανδριανούπολης, ο κ. Πάγκαλος σημείωσε: «Δεν μπορεί να έγινε λάθος από την πλευρά των παιδιών, έγινε λάθος από την πλευρά της κυβέρνησης και της στρατιωτικής ηγεσίας».

«Επρεπε να παραιτηθεί ο υπουργός Αμυνας για τους δύο Ελληνες στρατιωιτκούς», δήλωσε ο κ. Πάγκαλος. Ερωτηθείς, δε, αν τους την «είχαν στημένη, ο κ. Πάγκαλος απάντησε: «Προφανώς». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή