Ψηφίστηκε με «αναταράξεις» το άρθρο για την αναδοχή

Ψηφίστηκε με «αναταράξεις» το άρθρο για την αναδοχή

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τα δύο «βαριά χαρτιά» των μεγαλυτέρων κομμάτων της αντιπολίτευσης, δηλαδή του κ. Ευ.Βενιζέλου και της κυρίας Ντόρας Μπακογιάννη, να διαφοροποιούνται δημοσίως από τις έως τώρα επίσημες θέσεις των κομμάτων τους, καθώς τάχθηκαν ευθέως και ανοιχτά υπέρ του δικαιώματος αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, τα οποία έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, και στην αρμόδια Επιτροπή της βουλής με τις ψήφους του ΣΥΡΙΖΑ, του Ποταμιού και του κ. Αθ. Παπαχριστόπουλου από τους ΑΝΕΛ, ολοκληρώθηκε το απόγευμα στην αρμόδια κοινοβουλευτική Επιτροπή η επεξεργασία νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, που εμπεριέχει τη σχετική διάταξη.

Κατά την διάρκεια συζήτησης στη σημερινή πρωινή συνεδρίαση της Επιτροπής του Κοινοβουλίου «για την παρακολούθηση αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για τα δικαιώματα του Ανθρώπου», ο κ. Βενιζέλος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι τάσσεται παγίως υπέρ της (θετικής και για το επίμαχο ζήτημα) νομολογίας του Δικαστηρίου. «Η προστασία των δικαιωμάτων και ο σεβασμός της νομολογίας πρέπει να είναι η γραμμή μας. Δεν πρέπει να γινόμαστε θύματα κοινωνικής και επικοινωνιακής υποκρισίας», είπε χαρακτηριστικά. Λίγη ώρα αργότερα, συζητώντας στο Περιστύλιο για το αν θα ψηφίσει και τη σχετική διάταξη, ακούστηκε να απαντά καταφατικά, συμπληρώνοντας: «Υπάρχουν σοβαρότερα πράγματα για να κάνουμε αντιπολίτευση».

Στην ίδια πρωινή συνεδρίαση η κυρία Μπακογιάννη, σχολίασε ότι συμμερίζεται την άποψη του κ. Βενιζέλου. Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας στην Επιτροπή η μεν ΝΔ δήλωσε ότι διαφωνεί και καταψηφίζει την διάταξη, ενώ –με θετικότερη, πάντως, επί του ζητήματος προσέγγιση- η ΔΗΣΥ είχε χθες καταγράψει απλώς τη γενική «επιφύλαξή» της στο σύνολο του νομοσχεδίου.

Οι «διαφωνούντες» (Γεωργία Γενιά, Ι. Μιχελογιαννάκης, Θ.Παραστρατίδης και Δ.Βέττας), πάντως, μόνο ο κ. Βέττας έλαβε σήμερα το λόγο και δήλωσε ότι ο αρχικός του προβληματισμός δεν υφίσταται πλέον και υπερψηφίζει το άρθρο 8.

Στη συνεδρίαση καταγράφηκε και η τοποθέτηση της εισηγήτριας της ΝΔ Ακατερίνης Μάρκου η οποία σημείωσε ότι οι βουλευτές ψηφίζουν κατά συνείδηση, προσθέτοντας πάντως πως η θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι αρνητική επί του συγκεκριμένου άρθρου.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή