Μητσοτάκης: «Λύτρωση οι κάλπες»

Μητσοτάκης: «Λύτρωση οι κάλπες»

2' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ως «λύτρωση» για τη χώρα εμφάνισε τις εκλογές ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς, όπως είπε, «όσο μένει η κυβέρνηση, βλάπτει τα συμφέροντα του τόπου». Κατά τη χθεσινή πρώτη ημέρα της περιοδείας του στη Θεσσαλονίκη, επανέλαβε την εκτίμησή του ότι οι εθνικές εκλογές θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών και υπογράμμισε ότι η απαλλαγή από τη «χειρότερη κυβέρνηση» της μεταπολίτευσης είναι πλειοψηφικό αίτημα. Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε και προσωπικά για τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο χαρακτήρισε «θλιβερό», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει κάνει επίσημη κυβερνητική γλώσσα «τη χειρότερη έκφραση του μεταπολιτευτικού αυριανισμού».

Στην κοινή συνέντευξη που παραχώρησε σε τρεις ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε, με αφορμή την εμφάνιση του κ. Τσίπρα στη Λέσβο, για «πρωθυπουργό σε αποδρομή». «Είναι ήδη παρελθόν, δεν έχει να πει τίποτα απολύτως στον ελληνικό λαό. To μόνο που μπορεί να κάνει είναι να διχάζει, να πολώνει, να χρησιμοποιεί μία γλώσσα ακραία, αχαρακτήριστη, τολμώ να πω». Αναφερόμενος μάλιστα στις εμπρηστικές ανακοινώσεις του Μαξίμου, σημείωσε ότι «ουδέποτε έχει χρησιμοποιηθεί επισήμως τέτοια γλώσσα από τη μεταπολίτευση και μετά.

«Εχουμε την εικόνα ενός θλιβερού πρωθυπουργού που πήγε και μίλησε εν μέσω προστασίας και όλο το νησί απέναντι του. Δεν πήγε σε hotspot, κανένας κάτοικος δεν πήγε εκεί. Πήγε να μας πει τι; Οτι δεν μπόρεσε να κάνει τίποτε λόγω συνιστωσών ΣΥΡΙΖΑ; Εικόνα πρωθυπουργού που παρέλαβε μειωμένο ΦΠΑ και τον αύξησε;» αναρωτήθηκε, ενώ σημείωσε ότι θα επιδιώξει τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά.

Σημειώνεται ότι η διήμερη επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη –στο πρόγραμμα συμπεριλαμβάνεται και συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με ανθρώπους του ΠΑΣΟΚ– επιδιώκεται να εγκαινιάσει μια νέα σχέση του προέδρου της Ν.Δ. με την πόλη, καθώς θα επαναληφθεί. Ωστόσο, ο κ. Μητσοτάκης δε δίστασε να μιλήσει αιχμηρά για το Γραφείο Πρωθυπουργού στη Βόρεια Ελλάδα, κάνοντας λόγο για «διακοσμητικό γραφείο στελεχωμένο από μια κυρία που κάνει ενδιαφέρουσες αναρτήσεις με αφορμή την Πρωτομαγιά». Αιχμές άφησε και για την ΕΡΤ, σημειώνοντας ότι η χώρα δεν χρειάζεται «όργανο κυβερνητικής προπαγάνδας». Επανέλαβε ότι θα μειώσει το τέλος στο μισό και η δημόσια τηλεόραση θα πρέπει να λειτουργήσει με βάση αυτό τον προϋπολογισμό. «Αν αυτό σημαίνει με λιγότερο προσωπικό, τότε αυτό θα γίνει», τόνισε.

«Διαμορφώνουμε τις προτάσεις μας και προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τον πολιτικό μας λόγο διαρκώς, και συζητάμε συνέχεια για το πώς μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο συγκεκριμένοι για το τι θα προτείνουμε για τη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα», τόνισε κατά τη συνάντησή του με τον Απόστολο Τζιτζικώστα, στην οποία μετείχαν ακόμη ο πρόεδρος της Περιφερειακής Ενωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρο Κυριζόγλου, με δημάρχους της Περιφέρειας, καθώς και με άλλα στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, απ’ όπου απηύθυνε νέα μηνύματα κατά της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και μίλησε για «ενιαίο» και μάλιστα «διακομματικό» μέτωπο απέναντι στις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Εσωκομματικές εκλογές

Την ίδια ώρα, η Πειραιώς δεν κρύβει την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι οι εγγραφές για τις εσωκομματικές εκλογές που θα αναδείξουν νέους προέδρους σε ΝΟΔΕ και ΔΗΜΤΟ, καθώς και συνέδρους για το εκλογικό συνέδριο της Ν.Δ. ξεπέρασαν τις προσδοκίες. Μέχρι χθες είχαν εγγραφεί περισσότεροι από 140.000 πολίτες μέσω της κάρτας μέλους, ενώ 15.000 εξ αυτών είναι νέα μέλη του κόμματος, πολίτες δηλαδή που δεν είχαν συμμετάσχει στις εσωκομματικές εκλογές του Οκτωβρίου 2016 και εγγράφονται σήμερα για πρώτη φορά στη Ν.Δ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή