Συνάντηση Κοτζιά-Χριστοδουλίδη – Τι συζήτησαν

Συνάντηση Κοτζιά-Χριστοδουλίδη – Τι συζήτησαν

1' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση των ΥΠΕΞ Κύπρου και Ελλάδας, κατά την οποία τέθηκαν διάφορα ζητήματα, μεταξύ αυτών το Κυπριακό, οι διμερείς σχέσεις καθώς και οι σχέσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Σε δηλώσεις του ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι έγινε μία αξιολόγηση των μέχρι τώρα τριμερών διασκέψεων, ενώ και τα θέματα της Τουρκίας απασχόλησαν τη συνάντηση με τον κ. Κοτζιά. Παράλληλα, σημείωσε ότι όσον αφορά στο Κυπριακό, θέση είναι να γίνει άμεσα η αποστολή της προσωπικότητας που θα επιλέξει ο γ.γ. του ΟΗΕ.

Κοτζιάς: Συζήτηση για να γίνουν τολμηρά βήματα

Από πλευράς του ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι έγινε ανταλλαγή σκέψεων και στο πως μπορεί να ενσωματωθεί και η Κύπρος και στις άλλες σχέσεις που έχει η Ελλάδα και αφορούν κυρίως την νοτιανατολική Ευρώπη. Οπως ανέφερε ο Ελληνας ΥΠΕΞ, έγινε σκέψη και συζήτηση για να γίνουν τολμηρά βήματα, ενώ σημείωσε ότι η πρόταση της Κύπρου για τις τριμερείς διασκέψεις είναι ενδιαφέρουσα.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν επίσης για τη στάση της Τουρκίας και τις σχέσεις της με την Ευρώπη, με τον κ. Κοτζιά να σημειώνει ότι η Ελλάδα πάντα ονειρεύεται κι ελπίζει σε μια ευρωπαϊκή Τουρκία.

Επιθυμία όπως ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς είναι να γίνει η Κύπρος ένα κανονικό κράτος, ενώ σημείωσε ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες ζητούσε κατάργηση εγγυήσεων.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι διμερείς σχέσεις, το Κυπριακό, οι σχέσεις ΕΕ – Τουρκίας και ζητήματα της ευρωπαϊκής και διεθνούς επικαιρότητας με έμφαση στα περιφερειακά ζητήματα και στις εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή