Τζανακόπουλος: Εκτός πραγματικότητας το αίτημα για εκλογές

Τζανακόπουλος: Εκτός πραγματικότητας το αίτημα για εκλογές

1' 58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η συζήτηση για την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών έχει ανοίξει από πριν τις εκλογές του Γενάρη του 2015 και είναι πράγματι υπαρκτή η βούληση της κυβέρνησης για μια τέτοια προοπτική που θα δημιουργήσει τη συνθήκη μιας πιο δημοκρατικής αντιπροσώπευσης» δήλωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Οι σχετικές αποφάσεις για τον τρόπο που θα κινηθούμε σε σχέση με αυτό το ζήτημα θα ληφθούν στο επόμενο διάστημα. Δεν σκοπεύουμε πάντως να ανοίξει ξανά η συζήτηση για τον εκλογικό νόμο. Την πρότασή μας για απλή αναλογική την καταθέσαμε πριν από 1,5 χρόνο και οι πολιτικές δυνάμεις τοποθετήθηκαν» πρόσθεσε ο κ. Τζανακόπουλος μιλώντας στο Ραδιόφωνο 247.

«Δε νομίζω ότι το αίτημα της κας Γεννηματά για εκλογές εγγράφεται σε μια πολιτική ίσων αποστάσεων. Αντιθέτως είδαμε μια στροφή που την οδηγεί σε μια σύγκλιση με την πολιτική ρητορική της ΝΔ και αυτό είναι κάτι που κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να προβληματίσει το Κίνημα Αλλαγής» τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος.

Επεσήμανε παράλληλα ότι «δική μας προτεραιότητα είναι η διαπραγμάτευση για την καλύτερη δυνατή συμφωνία εξόδου από τη μνημονιακή επιτροπεία. Η κα Γεννηματά φαίνεται δε συμμερίζεται αυτήν την προτεραιοποίηση. Δεν φαίνεται να κατανοεί τη δυναμική της διαπραγμάτευσης. Μέχρι τις 21 Ιουνίου είναι κοινός στόχος της Ελλάδας και των δανειστών να έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Η οποία θα είναι θετικότερη στις βασικές γραμμές της από ό,τι θα μπορούσε να περιμένει κανείς δύο χρόνια πριν».

«Επομένως το αίτημα για εκλογές είναι νομίζω εκτός πραγματικότητας. Επιπλέον η πρότασή της συνιστά μια αντίφαση καθώς τώρα έθεσε θέμα εκλογών ενώ λίγες εβδομάδες πριν είχε μιλήσει για αναθεώρηση του Συντάγματος η οποία πρέπει να προκύψει από την παρούσα Βουλή» τόνισε.

Ο κ. Τζανακόπουλος διευκρίνισε ότι «δεν τίθεται ζήτημα επαναδιαπραγμάτευσης για το μέτρο της μείωσης των συντάξεων από το 2019 στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης από το Πρόγραμμα. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να επιτύχουμε την καλύτερη δυνατή συμφωνία».

«Εάν στη συνέχεια έχουμε υπερ-πλεονάσματα και η πορεία της ελληνικής οικονομίας είναι τέτοια που θα επιτρέψει την ελάφρυνση της λιτότητας τότε αυτό είναι κάτι που θα το δούμε στον καιρό του. Ούτε λόγος για εφαρμογή της μείωσης του αφορολογήτου από το 2019 αντί του 2020 προκύπτει. Με βάση τα οικονομικά δεδομένα δε θα μπορούσε κανείς να επιχειρηματολογήσει υπέρ αυτού. Επίσης η πιθανότητα παράτασης του προγράμματος έχει αποκλειστεί από όλους τους συμμετέχοντες στο ελληνικό πρόγραμμα. Στόχος όλων μας η συμφωνία στις 21/6. Ενώ τέλος, ούτε πιστοληπτική γραμμή υπάρχει» πρόσθεσε.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή