Βόζενμπεργκ: Η ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας στο επίκεντρο της προσοχής του Μητσοτάκη

Βόζενμπεργκ: Η ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας στο επίκεντρο της προσοχής του Μητσοτάκη

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Η οικονομική κρίση έχει πλήξει ουσιαστικά το βασικό κύτταρο της ελληνικής κοινωνίας, την οικογένεια και κατ´ επέκταση το παιδί και τα δικαιώματά του», τόνισε η ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ελίζα Βόζενμπεργκ, στη συζήτηση για «την προστασία του παιδιού σε περιόδους κρίσης», που οργάνωσε χθες στα Ιωάννινα.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, που επικαλέστηκε η κ. Βόζενμπεργκ, η Ελλάδα βρίσκεται στη τρίτη χειρότερη θέση της Ε.Ε. στην παιδική φτώχεια και την υλική υστέρηση και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση που δεν στήριξε την ελληνική οικογένεια για την αντιμετώπιση του οξύτατου δημογραφικού προβλήματος στην Ελλάδα, περικόπτοντας βασικά οικογενειακά επιδόματα.

Κλείνοντας, αναφέρθηκε στο πρόγραμμα της ΝΔ και ειδικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος έχει θέσει στο επίκεντρο της προσοχής του την ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας, αναγνωρίζοντας ότι η οικογένεια στον τόπο μας είναι ο πιο ισχυρός υποστηρικτικός θεσμός τόσο του ατόμου, όσο και του Έθνους.

Η κ. Μπέγκα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρίας Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ) Ιωαννίνων, συνδιοργανώτρια της εκδήλωσης, μίλησε ιδιαίτερα για τη δράση της θεραπευτικής καλλιέργειας, που σκοπεύει στη βελτίωση της ψυχικής κατάστασης των παιδιών με αναπτυξιακές διαταραχές και αυτισμό.

Μάλιστα, είπε, ότι στα άμεσα σχέδια της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων είναι και η δημιουργία οικοτροφείου, που θα δέχεται ανάπηρα παιδιά ύστερα από εισαγγελική εντολή, προκειμένου να παράσχει βοήθεια τόσο στα παιδιά, όσο και στις οικογένειές τους.

Στη συζήτηση συμμετείχε με παρέμβαση μεταξύ άλλων και ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή