ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς θα επισκεφθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς θα επισκεφθεί ο Μανώλης Κεφαλογιάννης

Θετική είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η απάντηση της τουρκικής κυβέρνησης σε αίτημα του επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη, να επισκεφθεί τους δύο Ελληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, η τουρκική κυβέρνηση αποδέχθηκε το αίτημα του Ελληνα ευρωβουλευτή, το οποίο είχε υποβληθεί στις 25 Μαρτίου στα υπουργεία Εξωτερικών και Δικαιοσύνης στην Άγκυρα, όταν βρέθηκε εκεί ως πρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας. Το αίτημα είχε επαναλάβει ο κ. Κεφαλογιάννης στις 22 Απρίλιου, σε αντιπροσωπεία Τούρκων αξιωματούχων που επισκέφθηκε το Ευρωκοινοβούλιο , στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο κ. Κεφαλογιάννης ως επικεφαλής αντιπροσωπείας Ευρωπαίων αξιωματούχων , θα επισκεφθεί τους Έλληνες στρατιωτικούς μέσα στις επόμενες εβδομάδες.

Οι ίδιες πηγές εκτιμούν ότι η αποδοχή του αιτήματος του Έλληνα ευρωβουλευτή, θα μπορούσε να θεωρηθεί ως ένα πρώτο θετικό μήνυμα της τουρκικής κυβέρνησης στο ζήτημα των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται ήδη σχεδόν εβδομήντα μέρες στις φυλακές της Αδριανούπολης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ